Afbeelding
Eigen foto

Amy Ojers schrijft inspirerend kinderboek over hooggevoeligheid

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

ZEEWOLDE - Veel kinderen en ouders uit Zeewolde zullen haar vooral kennen als danslerares, maar nu heeft Amy Ojers ook een boek geschreven: Mickey het Nieuwetijdskind, een inspirerend verhaal over een hooggevoelig, hoogsensitieve kind.

In het verhaal maken lezers kennis met Mickey, een buitengewoon gevoelig kind met een krachtig geheim. Op school worstelt ze met prikkels, maar samen met haar knuffel Rex ontdekt ze hoe ze hooggevoeligheid kan omarmen. Amy, die zelf een diepgaande persoonlijke connectie heeft met hooggevoeligheid, deelt in haar boek haar eigen ervaringen. “Dit onderwerp ligt mij na aan het hart. Het gevoel niet begrepen te worden”, vertelt ze. “Ik weet als geen ander hoe het voelt om onzichtbare elementen op te vangen voor anderen. Als kind heb ik dit ervaren als een moeilijke en eenzame periode.”

Amy ging zelf op zoek naar manieren om hiermee om te gaan. “Mijn eigen reis met hooggevoeligheid, van eenzaamheid tot een ernstige burn-out op mijn twintigste, heeft geleid tot waardevolle inzichten en methoden om nieuwetijdsjongeren op een effectieve manier te begeleiden.”

Het feit dat er maar weinig boeken over dit onderwerp specifiek voor kinderen zijn geschreven, deed haar besluiten om zelf een boek te schrijven voor deze doelgroep. Het resultaat is een betoverend verhaal waarin Amy kinderen en ouders meeneemt op een reis van begrip, moed en zelfontdekking. “Mickey en Rex ontdekken de schoonheid van hooggevoeligheid en laten zien dat we allemaal unieke superhelden zijn in ons eigen verhaal. Ik hoop dat jonge lezers het niet alleen een inspirerend verhaal vinden, maar dat het ook bijdraagt aan meer erkenning, rust en begrip voor zowel het kind als de ouder.

Het boek wordt uitgegeven via www.boekscout.nl, waar het ook te bestellen is.