Afbeelding
Eigen foto

Burgemeester brengt zijn stem uit; wethouder doet oproep

· leestijd 1 minuut Gemeente

ZEEWOLDE - Vandaag, woensdag 15 maart, mogen we naar de stembus voor de Provinciale Staten en het Waterschap. In Zeewolde zijn negen stembureaus waar inwoners hun stem(men) kunnen uitbrengen.

Het opkomstpercentage in Zeewolde was om 09.00 uur: Provinciale Staten van Flevoland: 3,99% en Waterschap Zuiderzeeland: 3,68%.

Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde heeft al gestemd voor de beide verkiezingen. Dat deed hij vanochtend om 10.00 uur in Open Haven. Hij roept de inwoners van Zeewolde op om ook te gaan stemmen vandaag. 

De negen stembureaus in Zeewolde zijn open tot 21.00 uur vanavond. Via deze link is te zien waar de stembureaus te vinden zijn: www.zeewolde.nl/verkiezingen

Namens het college van B en W deed wethouder Winnie Prins in het programma Zeewolde Kiest van de Lokale Omroep Zeewolde dinsdagavond 14 maart een oproep aan de inwoners hun stem niet verloren te laten gaan. “Je stem maakt echt wel iets uit”, aldus de Zeewolder wethouder. “Het waterschap gaat bijvoorbeeld over de kwaliteit van de dijken, hartstikke belangrijk in Flevoland. “Maar ook over de kwaliteit van het water en de waterwegen. En niet te vergeten over de riolering, heel actueel als we het hebben over de woningbouwlocatie Oosterwold. Het waterschap gaat wel degelijk ergens over!”

Volgens Prins is de provincie eveneens ‘veel belangrijker dan we denken’. “Denk aan de bereikbaarheid van en in de provincie, maar ook aan het openbaar vervoer. Verder aan de buitenwegen, wonen en waar de natuur komt. Daarnaast heeft de provincie iets te zeggen over waar platteland komt en waar bedrijventerreinen. En niet te vergeten worden er besluiten genomen over werkgelegenheid.”

Landelijke kopstukken haalden de aandacht de afgelopen dagen en weken wat weg bij waar de provincie echt over gaat, merkte Prins dinsdagavond op. “Het heeft er natuurlijk ook mee te maken dat de leden van de Provinciale Staten bepalen wie er in de Eerste Kamer komt. Het is een soort wisselwerking: landelijk worden er regels uitgeschreven en de samenstelling binnen provincie bepaalt hoe dat wordt opgepakt. Ik zou het jammer vinden als we bij deze verkiezingen onder de 50 procent uitkomen. Stemmen is een democratisch recht, waar we hard voor hebben gevochten. Ik zeg altijd: als je niet stemt, heb je ook geen recht om te klagen.”

Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Informatiemiddag over 'levend verlies' georganiseerd door CVA-keten Noordwest-Veluwe Ingezonden 1 mei, 08:21