Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Waterscout maakt beelden bij douches tijdens scoutingskamp Nawaka

Politie

ZEEWOLDE – Op het Scoutinglandgoed Zeewolde heeft de politie zaterdag 13 augustus een 16-jarige waterscout aangehouden die tijdens het nationale waterkamp (Nawaka) beelden zou hebben gemaakt bij de douches. 

Ouders van deelnemende waterscouts zijn zondagavond via de mail op de hoogte gesteld van het voorval. Uit de mail blijkt dat een jong volwassene beelden heeft gemaakt bij de douches. Betrokkenen zijn naar aanleiding van het beeldmateriaal ingelicht. “Zij zijn opgevangen door vertrouwenspersonen van Scouting en hebben hun activiteiten op Nawaka kunnen voortzetten”, meldt communicatie van Scouting Nederland.

De verdachte persoon, ook jeugddeelnemer, is inmiddels aangehouden door de politie en de politie doet momenteel onderzoek. “Aan de hand van de uitkomsten zal Scouting passende maatregelen nemen ten aanzien van de verdachte.” 

Veiligheidsmaatregelen

De organisatie van Nawaka neemt de kwestie uiterst serieus en heeft na het incident extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo zijn er hekken geplaatst om de douches, is er extra toezicht en zijn de douches ‘s nachts afgesloten. Ook is er een verbod op mobiele telefoons bij het douchegebouw; dit wordt steekproefsgewijs gecontroleerd.

Het Nawaka is een 10-daags Nationaal Waterkamp op het Scoutinglandgoed Zeewolde. Ruim 4500 waterscouts in de leeftijd van 7 tot 18 jaar ondernemen allerlei activiteiten in en om het Nuldernauw. Het Nawaka duurt nog tot woensdag 17 augustus. 

!