Afbeelding
Foto: politie.nl

Uitwijken voor overstekend wild; auto over de kop

Politie

ZEEWOLDE – Op de Gooiseweg richting Lelystad moest een automobilist zaterdag 24 september rond 23.30 uur uitwijken voor een overstekende ree.

Door de manoeuvre vloog de auto door de berm en belandde op de kop op de rijbaan van tegemoetkomend verkeer. Wonderwel kwam de bestuurder er zonder kleerscheuren vanaf. De auto moest worden afgesleept.

Diezelfde avond om 23.45 uur was er een kop-staart botsing op de Sportlaan. Hier waren drie voertuigen bij betrokken. Een automobilist had te laat in de gaten dat de voorligger af wilde slaan naar de Muiderweg met een botsing tot gevolg. Een ambulance kwam ter plaatse om de bestuurders te controleren. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis. Omstanders regelden ondertussen het verkeer en waren zo vriendelijk om de boel aan te vegen. Eén auto moest worden afgesleept.

Ongeval met letsel

Op 18 september vond er rond 18.30 uur op de Ganzenweg een aanrijding plaats omdat een bestuurder uitweek voor wegwerkzaamheden. Dit keer wel met letsel tot gevolg. Bij de aanrijding waren twee auto’s betrokken. In beide auto’s zat een gezin. De brandweer moest er aan te pas komen om een 33-jarige Harderwijker uit zijn voertuig te knippen. Gelukkig kon hij op eigen kracht de auto verlaten. Zes personen zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.