Afbeelding
ZA

Verkiezingsdebat Zeewolde voor jongeren

Politiek

ZEEWOLDE - De Flevolandse afdelingen van het CDJA en de JOVD organiseren op 2 maart om 19.30 uur een verkiezingsdebat in The Lux. JOVD en CDJA hebben alle zes de partijen uitgenodigd en alle zes doen ook mee.

Tijdens deze avond zullen de afgevaardigde sprekers met elkaar in debat gaan over stellingen die in het belang zijn voor jongeren. Voorafgaand aan het debat kunnen jongeren hun persoonlijke vraag aan de sprekers doorsturen en is er ruimte om deze vragen te beantwoorden. Ook is er ruimte om aan het einde van deze avond na te praten en krijgt iedereen een gratis drankje.

Stemmen is namelijk heel erg belangrijk, júist voor jongeren. “Wij gaan ze helpen deze stem uit te brengen op de partij die aansluit bij de jongeren. Lekker laagdrempelig, heel makkelijk en zonder veel moeite!”, vertelt Elise Hordijk voorzitter van CDJA Flevoland. “Het doel is dat lokale partijen met elkaar in debat gaan over stellingen die juist voor deze doelgroep van belang is.”
Willemijn Vink voorzitter van de JOVD Flevoland vult aan: “Ook is het doel van deze avond om de politiek dichter bij de Flevolandse jongeren te brengen. Op deze manier kunnen jongeren binnen één avond samen met hun vrienden én een biertje in hun hand ontdekken welke partij écht bij de jongere past.”