Afbeelding
Foto: Richard Hagenaar

Scholierentriathlon succesnummer bij Endurance

Sport

ZEEWOLDE -– Een van de onderdelen van de Zeewolde Endurance die niet meer weg te denken is, is de Junior Challenge oftewel: de Scholierentriathlon.

Vanaf de eerste editie een groot succes, en vanwege het vele gebruik van gewone stadsfietsen (incl. schooltas op de drager) misschien wel het leukste onderdeel om naar te kijken. “En door de zeer grote toeloop van vaders, moeder, opa’s en oma’s moeten we dat ‘misschien’ maar vervangen door een uitroepteken”, aldus de organisatie.

Die eerste editie in 2014 was waarschijnlijk wel de meest spectaculaire. Tik op Youtube ‘Scholierentriathlon Zeewolde’ in en je ziet direct een paar mooie dronefilmpjes staan, waarin scholieren over het water lopen waarin ze een half uurtje daarvoor nog zwommen. Het parc fermee voor de fiets- en loopwissel was in dat jaar gesitueerd op de Kop van Noordereiland waar in de zomer de pont aan- en afmeert en nu mooie bungalows verrezen zijn. De hoofdreden waarom deze plek slechts eenmaal gebruikt werd en de leerlingen fanatiek middels een pontonbrug de Aanloophaven overstaken naar de Rede voor het laatste onderdeel: het hardlopen.

Maar ondanks de verhuizing naar het Raadhuisplein zijn de deelnemersaantallen, met scholieren uit o.a. Harderwijk, Almere en uiteraard Zeewolde, steevast hoog geweest en kijkt de organisatie na twee jaar uit naar vrijdag 24 juni, waar om 15.30 uur de jongens van het Voortgezet Onderwijs 10 minuten eerder te water gaan dan de VO-meiden en de basisschoolleerlingen van 12 jaar en ouder. Individueel of in teams. En natuurlijk ook heel veel leerkrachten, die niet onder willen doen voor de jonkies. Meer informatie: www.zeewolde-endurance.nl

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56