Afbeelding
Foto: Eigen foto

Hockeymeiden MB2 kampioen

Sport

ZEEWOLDE - “Feest bij Hockeyclub Zeewolde! De eerste kampioen van dit hockeyseizoen! Hopelijk volgen er nog meer!” 

Zaterdag 21 mei speelde hockeymeiden MB2 tegen Laren MB4. “Het was een belangrijke wedstrijd, want als we deze zouden winnen werden we kampioen!”, aldus de coaches Erwin en Monica Verhoef. 

Zeewolde begon gelijk te spelen met hoge druk. Isabella maakte het eerst goal, de 1-0 een mooie hoge bal met voorzet van Esmay. Daarna kwam snel de 2-0 door Femke met voorzet van Juliet. Maar zo makkelijk ging het niet, want ook Laren brak door de Zeewolder verdediging heen. Het werd 2-1. “In de rust zeiden we tegen elkaar dat we gewoon ons eigen spel moesten spelen en dan deden we.”

Isabel scoorde en het werd 3-1. Esmay gaf een mooie voorzet naar Janine en zij scoorde de 4-1. Met een voorzet van Femke kwam Isabella voor de goal en het werd 5-1. Als laatste vrouw kreeg Renske ruimte en van achteren uit helemaal doorlopen. Ze twijfelde eventjes, maar toen scoorde ze de 6-1. Alsof het nog niet genoeg was, scoorde Isabella met een goeie hoge bal en een voorzet van Esmay, 7-1. De 8-1 werd gemaakt door Femke. “Wat een eindstand! We hebben goed gespeeld, naar elkaar geluisterd en doorgezet. Welverdiende kampioenen dus!”, aldus aanvoerder Femke.  

Afbeelding
Dauwtrappen met IVN: een belevenis voor vroege vogels Algemeen 2 mei, 09:56
Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 2 mei, 09:56
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 2 mei, 09:53