Afbeelding
Eigen foto

Voorjaarscompetitie weer van start

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Bij Hockeyclub Zeewolde is de voorjaarscompetitie weer gestart. Zaterdag 12 maart speelden de jongens J6E1 de eerste wedstrijd tegen de Zwaluwen J6E1 uit Utrecht.

Een stralend zonnetje maakte dat de jongens met veel zin het veld op gingen. Wel een beetje gespannen maar vol goede moed. Aangemoedigd door veel publiek en de nieuwe jongens die het team komen versterken, kon de wedstrijd beginnen.

Het was even zoeken hoe dat ook alweer moest in zo’n veldwedstrijd; het werd al gauw 0-1 voor de Zwaluwen. En ook de 0-2 volgde. Met die stand ging de Zeewolder J6E1 de rust in.
Met elkaar besproken dat dit toch echt beter kon. Wijze woorden van de mannen als “de bal moet gewoon naar voren” en “we staan op een kluitje”, “we moeten het veld groot maken”, gaf andere inzichten en motivatie. Met deze stand konden ze echt nog wel winnen, dus de opstelling aanpassen en weer het veld in.

Gelukkig, ze waren het niet verleerd. Ze speelden hoge druk, waardoor het veld van de ander kleiner werd. Hierdoor stonden de Zwaluwen steeds meer op hun eigen helft. Met als gevolg dat Zeewolde gingen scoren.
En niet één doelpunt maar 5 uiteindelijk. “Wat een feest! Ze hebben hard gewerkt voor de 5-2 overwinning! Ik ben weer trots op de jongens”, laat coach Lonneke Schippers weten.

Wil je ook weten of jij hockey een leuke sport vindt? Kom op woensdagmiddag naar de instuif training van 17.00-18.00 uur.
Ben jij jonger dan de leeftijd van groep 3, dan kun je ook komen sporten en bewegen bij de Kabouter training op zaterdagmorgen van 09.30-10.30 uur.

Trek je sportieve kleding aan, hockeysticks zijn aanwezig en doe mee! Je bent van harte welkom!
Meer info: www.hczeewolde.nl

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 9 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 11 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 11 uur geleden