Eigen foto

Wolderwijd/DYZLE beslist kampioensstrijd

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

ZEEWOLDE -  Wolderwijd/DYZLE moest zaterdag 9 maart aantreden tegen het Zeister RDZ. In de heenwedstrijd werd ongelukkig en onverdiend verloren met 14-13. Een mooie gelegenheid voor een revanche en dat maakte Wolderwijd/DYZLE volledig waar.

In een aangepaste opstelling vanwege de afwezigheid van Matthijs Mulder en een blessure van Rick Bultman wonnen de Zeewoldenaren met 16-15 en hebben hiermee een derde plek in de eindrangschikking nog volledig in eigen hand. Maar daarnaast wierp Wolderwijd/DYZLE met deze overwinning Koveni uit Nieuwegein het kampioenschap in de schoot. De gelukwensen gaan dan ook uit naar de Nieuwegeiners die verdiend het kampioenschap binnenhaalden.

De opening in de wedstrijd was voor Wolderwijd/DYZLE dat binnen dertig seconden de score opende. Tot 2-2- ging het gelijk op waarna het RDZ was dat in die fase het initiatief naar zich toetrok. Met nog ruim zeven minuten tot de rust leidden de Zeistenaren met 5-8, maar door collectief goed verdedigen van Wolderwijd/DYZLE was het gat in de rust teruggebracht: 8-9. Het was in deze fase met name Timon Vonk die de ene na de andere verdedigende rebound op zijn rekening kon schrijven.

In de rust werd erop aangedrongen vooral van de eigen kracht uit te gaan en de druk te laten bij RDZ dat moest winnen om in het spoor van de koploper te blijven en de kans op het kampioenschap te behouden. Halverwege het tweede bedrijf was de stand weer gelijk getrokken en lag het initiatief in de wedstrijd bij Wolderwijd/DYZLE.

Met nog ruim zes minuten te spelen kwamen de Zeewoldenaren zelfs op een 15-13 voorsprong. Hoewel deze voorsprong verdampte was het in de laatste minuut Demi Ernsten die zorgde voor het binnenhalen van de overwinning bij het eindsignaal van de consequent leidende arbiter Kevin de Vries.

Met deze overwinning staat Wolderwijd/DYZLE met nog één wedstrijd te gaan op de derde plek, met één punt voorspong op Hebbes en twee op KV Huizen, de laatste tegenstander van volgende week. Kortom: een spannende laatste speeldag waar uitgemaakt wordt wie eindigt op de plekken drie tot en met vijf. Met het volste vertrouwen gaat Woldewijd/DYZLE de laatste speelronde in.

Doelpunten: Anneleen Links (7), Jan Hoekstra (3), Theanne Links (2), Demi Ernsten (2) , Irissa Pape en Karsten Siebering