VV Zeewolde na eerste helft al klaar met SV ‘t Harde

· leestijd 1 minuut Sport

’T HARDE/ZEEWOLDE – Door zelf te winnen bij SV ’t Harde en de nederlaag van achtervolger ZAC heeft VV Zeewolde de koppositie in de 3e klasse C van het district Oost zaterdagmiddag versterkt. Het verschil werd al in de eerste helft gemaakt. De tweede had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden.

Lange geschiedenis

VV Zeewolde en SV ’t Harde kennen elkaar al heel lang. Van de acht eerdere (uit)ontmoetingen deze eeuw hadden de polderboys er slechts één gewonnen, terwijl de thuisploeg vier keer de sterkste was gebleken. Begin november had VVZ met veel pijn en moeite nog een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen de Veluwse ploeg. De opponent maakt daarbij een nogal wisselvallig seizoen door. Na een zwakke start herstelde ’t Harde zich in de tweede periode en maakt zelfs nog kans deze winnend af te sluiten. De derde periode begon met een 2-1 nederlaag tegen Zwart-Wit ’63, maar dat was geen schande.

Mooie combinaties

De wedstrijd zaterdag begon van twee kanten wat voorzichtig. De thuisploeg oogde achterin wat onzeker, maar Zeewolde wist hier aanvankelijk nog niet van te profiteren. In de 21e minuut werd een opzichtige fout echter resoluut afgestraft. Een onnauwkeurige uitworp van ’t Harde doelman Marc van der Streek werd onderschept, waarna Ivor Wolters, die een basisplaats had gekregen, van een meter of twintig genadeloos uithaalde: 0-1. Direct daarop probeerde ook Frits van Esveld dat, maar zijn inzet ging naast. De tweede treffer liet evenwel niet lang op zich wachten. Luke Zwagerman wist Collin van den Brink in de 25e minuut in de vijandelijk zestien te bereiken, waarbij de spits alle tijd en ruimte kreeg om de score te verdubbelen: 0-2. De derde treffer viel net binnen het half uur. Opnieuw was er sprake van een mooie combinatie, nu met als aangever Yannick van Zwam en wederom Van den Brink als eindstation: 0-3. De spits scoorde even later ook nog een gele kaart, die hij opliep na doorglijden op de keeper. De wedstrijd was op dat moment eigenlijk al gespeeld. Dat bleek na rust ook wel. De formatie van Carl Aventurin drong niet meer aan, terwijl ’t Harde niet bij machte was terug te komen in de wedstrijd. Zo werd het een saaie tweede helft of de gele kaarten voor Jonas Katshima en Vincent van de Beek zouden nog genoemd moeten worden.