Prima start Wolderwijd/DYZLE in voorjaarscompetitie

Sport

ZEEWOLDE - Na de goede resultaten in de zaalcompetitie is Wolderwijd/DYZLE sterk van start gegaan in de voorjaarscompetitie. In de eerste wedstrijd tegen KV Emmeloord hield Wolderwijd/DYZLE met een 13-10 overwinning de punten terecht in Zeewolde.

Met de voorjaarscompetitie voor de de boeg moet Wolderwijd/DYZLE het kompas geografisch op het noorden richten. Waar lange tijd veelal zelfde tegenstanders uit het midden van het land tegemoet getreden werden, moet Wolderwijd/DYZLE nu afreizen naar Emmeloord, Joure en Balk.

De eerste thuiswedstrijd waren de korfballers van Emmeloord te gast in Zeewolde. Onder prima temperaturen maar met een straffe wind, was het Wolderwijd dat goed profiteerde en op een goede manier gebruik maakte van de omstandigheden. Na een snelle 2-0 voorsprong binnen 7 minuten, trok Emmeloord even bij, maar vervolgens liep Wolderwijd uit naar een 6-2 voorsprong. Met rust was het gat nog 3 punten (7-4).

Na rust een (totaal) ander spelbeeld: waar Emmeloord voor rust moeite leek te hebben met de omstandigheden, gingen zij er de tweede helft beter mee om en kwamen zelfs van een 8-6 achterstand op een 8-9 voorsprong met nog 10 minuten te spelen. Wolderwijd/DYZLE herpakte zich echter juist op tijd en boog de 8-9 binnen de kortste keren om tot een 12-9 voorsprong met nog enkele minuten op de klok. De winst kwam uiteindelijk niet meer in gevaar en werd bereikt met een 13-10 stand.

Zaterdag 20 april treedt Wolderwijd/DYZLE aan in en tegen Joure, dat de eerste wedstrijd met 13-12 wist te winnen en in de najaarscompetitie nog in de 2e klasse uitkwam.

Doelpunten: Rick Bultman (6), Anneleen Links (3), Jan Hoekstra (2), Jouke Engelsman en Irissa Pape.