Jan Klop en Julian Entrop
Jan Klop en Julian Entrop Jelle Stellingwerf

Flevopand Makelaars wordt ‘Vriend van de Voedselbank’

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE — Met een symbolische overhandiging van een cheque van € 500,-- werd Flevopand Makelaars de eerste officiële ‘Vriend van de Voedselbank’. Dat gebeurde donderdagochtend 8 april op de stoep van het pand van de makelaardij. Eigenaar Julian Entrop zette kort uiteen hoe de donatie precies in elkaar stak, en voedselbankvoorzitter Jan Klop was er buitengewoon verguld mee.

“Het is de bedoeling”, aldus Entrop, “dat dit bedrag een jaarlijkse vaste donatie wordt. Verder zal per verkocht pand een bescheiden bedrag bestemd zijn voor voedselbank ‘De Kostmand’. Dat telt dus lekker door, en op die manier zal het jaarlijks eindbedrag iets leuks worden met vier cijfers. Vóór de komma!”

Secretaris Erik Seinhorst: “Vriend van de Voedselbank is een aanduiding die we nog maar kort hanteren. Zo noemen we de grote en kleine bedrijven en middenstanders die ons structureel steunen met een jaarlijkse bijdrage, zodat wij ons werk kunnen blijven uitvoeren en het voortbestaan van onze voedselbank ook op langere termijn niet in gevaar komt.” Voorzitter Klop merkt daarbij op: “Er zijn natuurlijk ook bedrijven en particulieren die als ‘Vriend’ of donateur liever anoniem willen blijven. Dat is een eigen, begrijpelijke keuze, en dat respecteren we natuurlijk. ‘Onder de radar’ of juist vol in het licht, bestuur én de enthousiaste groep vrijwilligers zijn blij met elke vorm van steun. Die is hard nodig, zeker in deze onzekere tijden voor mensen op of onder de armoedegrens.” Meer informatie over doneren en ‘Vriend’ worden van de voedselbank is te vinden op https://www.voedselbankzeewolde.nl/vrienden. Warm aanbevolen!