Afbeelding
Eigen foto

Peter Löw ziet vaarwens in vervulling gaan

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - Zelf een taart bakken bij een echte bakker, dat was altijd een grote wens van Peter Löw, bewoner van Coloriet. Maar in een gesprek met echtgenote Bertie en dochter Raissa werd Saskia Engels, die als vrijwilligster bij Coloriet wensen van bewoners vervult, duidelijk dat hij nog een veel grotere wens had en dat was varen. 

Dus is Saskia op zoek gegaan naar mensen die vrijblijvend hun boot ter beschikking wilde stellen om met Peter te kunnen varen. “Al snel kwam ik terecht bij Yvonne en Marcel van Houdt. Zij hadden net een andere boot aangeschaft die perfect zou zijn om deze wens te laten vervullen. Met stoute schoenen ben ik ook naar Bakker Bart gegaan om te vragen of zij de lunch wilden verzorgen en dat was geen probleem. Hoe fantastisch is dat!”

Peter reageerde ontzettend blij op het voorgenomen uitje. Saskia: “Hij schreef het gelijk in zijn agenda. Peter heeft Alzheimer en vergeet dus veel, maar als geheugensteuntje schrijft hij alles op.” 

Peter heeft drie kinderen en vijf kleinkinderen en een vrouw waar hij al 55 jaar mee getrouwd is. Sinds twee jaar woont hij bij Coloriet op de afdeling De Ankh. “Mijn vader is altijd een lieve en zorgzame vader en man geweest”, vertelt dochter Raissa, “hij heeft het in zijn jongere jaren niet altijd gemakkelijk gehad maar op een middelbare school in Amersfoort waar hij als onderwijsassistent heeft gewerkt was hij helemaal op zijn plek.”

Het vaaruitje was gepland op 20 augustus. Omdat de familie helaas niet mee kon, stapte vrijwilligster Marjolein Bos mee in de boot. Zij kent Peter ook omdat ze wekelijks met hem fietst. Vanuit de Bonshaven ging het gezelschap over het Wolderwijd richting Harderwijk. Bij het eiland Knarland werd op een schaduwrijk plekje aangemeerd voor de lunch. “Want het weer was prachtig, maar best warm zo zonder wind.” Op de terugweg werd bij De Biezen nog een ijsje gegeten. Na vijf uur varen meerde het gezelschap weer aan in de haven van Zeewolde. Saskia: “Het was een gezellige, warme dag voor ons allemaal en met een lach op zijn gezicht hebben we Peter thuisgebracht. Super bedankt alle mensen die belangeloos hebben meegewerkt aan deze mooie wens!”


- Eigen foto


 Eigen foto