Afbeelding
Foto: Eigen foto

Spelenderwijzer in de zomer

Partnerbijdrages

ZEEWOLDE - Sommen, grammatica, werkwoorden, spelling en woordenschat. Bij de zomerschool in Zeewolde lag de nadruk op rekenen en de Nederlandse taal. De lessen werden afgewisseld met spelletjes en koken.

Veertien kinderen uit Zeewolde namen deel aan Spelenderwijs, het project van StudieHub Putten, dat de zomerschool gaf in jongerencentrum De Eclips. Vanaf 4 augustus waren er zes bijeenkomsten op woensdag en vrijdag van 9.00-16.00 uur.

Het project is gefaciliteerd door Leergeld Randmeren, met hulp van sponsoring door derden.

Michael Schut van StudieHub: „We hebben spelletjes in het bos gedaan en de kinderen hielden van voetballen.” Ook het koken vonden ze leuk, merkte Wasim van Houtum. „Daar konden we door maten en gewichten het rekenen goed in terugbrengen: zoveel milliliter olie in een maatbeker en afwegen met de weegschaal. We hebben ervan genoten en wilden de beperkte tijd ten volle benutten.”

„De jonge mannen van StudieHub waren erg enthousiast’’, zegt Marjan Vinders, coördinator Zeewolde voor Stichting Leergeld Randmeren. ‘Team Zeewolde’ naast Vinders bestaand uit twee intermediairs en bestuurslid Els van den Noort, heeft de intern begeleiders van de scholen benaderd en de ouders van de kinderen die al bij Leergeld bekend waren per mail uitgenodigd. „We hebben goed gekeken voor welke kinderen de zomerschool iets kan bijdragen in hun ontwikkeling en welke ‘zorgleerlingen’ in aanmerking komen. Door corona zijn de achterstanden groter geworden. De groep kinderen waarvan de ouders het niet kunnen betalen is onze doelgroep.”

Vanaf september gaat Leergeld Randmeren met eigen vrijwilligers verder in Zeewolde. „Dan geven we in de Open Haven op donderdagmiddag huiswerkbegeleiding aan kinderen uit onze doelgroep die dat nodig hebben.”

Afbeelding
Flevolandse boerenmentaliteit voert boventoon tijdens Kennisdag Bodem en Water Ingezonden 1 mrt, 10:36
Afbeelding
'De Dinsdagavondsalon' zoekt Zeewolder dichters Ingezonden 1 mrt, 10:32
Afbeelding
4,3 miljoen euro subsidie beschikbaar voor het platteland: LEADER Flevoland 2023-2027 geopend Provincie 1 mrt, 10:05