Afbeelding
Jos Oostendorp, Lokale Omroep Zeewolde

Feestelijke diploma-uitreiking op RSG Levant in open lucht

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Het was donderdagavond 15 juli een feestelijke avond op RSG Levant. 65 leerlingen kwamen hun diploma vmbo-tl (mavo) in ontvangst nemen. Vanwege de coronamaatregelen werd de uitreiking in de open lucht gehouden. De leerlingen zaten op anderhalve meter afstand van elkaar en dat gold eveneens de afstand tussen de families die voor het plechtige gebeuren waren uitgenodigd. De Blue Seals waren uitgenodigd om de gedenkwaardige avond nog eens extra luister bij te zetten.

In totaal ging het dit jaar op 65 geslaagde leerlingen. Opvallend was dat de helft van hen ervoor had gekozen de examens te verspreiden over verschillende tijdvakken. Vanwege corona was dat dit jaar voor het eerst mogelijk. Van de geslaagde leerlingen hadden er uiteindelijk drie het derde tijdvak nodig om het diploma te kunnen bemachtigen. Het slagingspercentage kwam daarmee uit op 91.

De geslaagde leerlingen zetten hun schoolloopbaan op zeer diverse wijze voort. De meesten waaieren uit naar mbo-opleidingen in Zwolle, Harderwijk en Amersfoort. Ook zijn er enige leerlingen die met hun mavo-diploma op zak instromen in 4-havo op de partnerafdeling Slingerbos in Harderwijk.

“We zijn trots op onze leerlingen die ondanks twee moeilijke jaren toch hun diploma hebben behaald”, aldus Remon Brink, directeur van RSG Levant. “We zijn superblij dat we het met hen en hun ouders kunnen vieren, ook al moet het buiten. We hopen dat het droog blijft.” Gelukkig was dit laatste het geval. De leerlingen kregen zodoende ook de gelegenheid afscheid te nemen van hun docenten, iets wat Brink ook heel belangrijk vond. “We zijn een school die altijd werkt aan de relatie tussen leerling en docent en dan hoort dit erbij.” Al met al was het een moeilijk jaar. “Er moest veel worden geschakeld. Normaal weet je precies wat je programma is en kun je van daaruit aan de slag. Nu was er elke vier tot zes weken een andere situatie, waarin we met leerlingen in gesprek gingen hoe we dit samen aan moesten pakken. Het ging daarbij niet alleen over de schooltijd, maar ook over de gezondheid van de leerlingen en hun familie. Dat gaf veel onzekerheid, zowel bij leerlingen als bij docenten. Elke keer was het dan weer zoeken en dat kostte tijd en energie. Een dubbelprestatie werd het voor de leerlingen: én dat allemaal doen én je diploma halen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
VV Zeewolde haalt met Ed Engelkes toptrainer in huis Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Nederlands Korfbalteam
Nederlands Korfbalteam tegen Regioteam in Het Baken: bestel nu je gratis ticket Sport 23 uur geleden