Afbeelding
Eigen foto

Op bezoek bij de wethouder

Algemeen

ZEEWOLDE - Het thema van de lessen wereldoriëntatie in de groepen 5/6 van basisschool In de Lichtkring was de afgelopen weken: Ik woon in Nederland.

Een van de lessen ging over: wie is de baas in jouw dorp? Wat doet de burgemeester, de wethouder en de gemeenteraad? Dat was een mooie aanleiding om eens op bezoek te gaan bij wethouder Ewout Suithoff in het gemeentehuis. 

De leerlingen werden in twee groepen ontvangen. Tijdens hun bezoek mochten ze plaatsnemen op de stoelen van de gemeenteraad. Ze hadden heel veel vragen voorbereid en wethouder Suithoff gaf daar uitgebreid antwoord op. Zo waren er vragen van: wat doet een wethouder op een dag? Waar hebben jullie het over in al die vergaderingen? Wanneer draagt de burgemeester de ambtsketen? Waar bent u verantwoordelijk voor? 

Als wethouder duurzaamheid en sport werd er natuurlijk ook uitgebreid over sport in Zeewolde gesproken. Maar ook werden er persoonlijke vragen gesteld, zoals: bent u wel eens in slaap gevallen tijdens een vergadering, vindt u het altijd leuk om wethouder te zijn? En voor welke voetbalclub bent u zelf…

De leerlingen kijken terug op een hele leerzame ochtend. “Mooi om zo het thema af te sluiten!”