Afbeelding
RSG Levant

Alle leerlingen groep 8 weer welkom op Open Huis van RSG Levant!

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Zaterdag 5 februari vanaf 9.00 uur zijn alle groep 8 leerlingen, samen met één ouder, welkom op het open huis van RSG Levant in Zeewolde. 

“Wij zijn erg blij dat we in de nieuwe coronamaatregelen toch nog de kans krijgen om onze prachtige school te laten zien aan de toekomstige leerlingen!” zegt Remon Brink, directeur van de school. “We krijgen veel aanvragen voor een rondleiding. Omdat we begrijpen hoe belangrijk het voor leerlingen en ouders is om de je volgende school te zien, stellen we nu onze deuren open op zaterdag 5 februari. Dit doen we geheel volgens de coronaregels. Daarom kunnen leerlingen maar één ouder meenemen en is de school toegankelijk voor twintig leerlingen tegelijk.”

De school biedt op 5 februari een informatief programma aan. Door de huidige regels zal de open dag wel beperkter zijn dan andere jaren. Maar er is wel degelijk wat te doen. Brink hierover: “We presenteren aan leerlingen en ouders alle mogelijkheden van onze school. We gaan de bezoekers hier zo actief mogelijk bij betrekken. Er is gelegenheid tot vragen stellen, mini-lesjes volgen en we proberen de bezoekers nieuwsgierig te maken met allerlei proefjes en voorstellingen. Daarnaast geven we informatie over onze tweetalig onderwijs, over de kracht van onze coaching en over alle extra mogelijkheden op school.”
Ook voor de Oriënt (vmbo-bk) ben je van harte welkom bij RSG Levant.

Lang leek het erop dat ook dit jaar de voorlichtingsbijeenkomsten niet door konden gaan, en alle voorlichting weer online plaats moest vinden. “Tot nu toe zijn we de laatste 1,5 jaar heel goed door de coronaperiode gekomen”, vertelt Brink. We hebben afgelopen periode drie keer een klas naar huis moeten sturen voor maximaal drie dagen. Dat is vergeleken met andere middelbare scholen heel erg weinig.”  Nu de maatregelen rond corona afgebouwd worden, is er ook weer meer ruimte voor de scholen om de andere activiteiten na de les op te starten. “We weten dat de leerlingen in groep 8 nog nooit de kans gehad hebben om een open huis mee te maken. We zijn dan ook superblij dat we de leerlingen in Zeewolde deze kans nog kunnen bieden en hopen dat ze zich allemaal inschrijven via kijkenbij.rsgslingerboslevant.nl.”

Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Informatiemiddag over 'levend verlies' georganiseerd door CVA-keten Noordwest-Veluwe Ingezonden 1 mei, 08:21