Afbeelding
Foto: Gemeente Borsele

Gemeenteraad Borsele wil graag door met burgemeester Gerben Dijksterhuis

· leestijd 1 minuut Algemeen

BORSELE/ZEEWOLDE - De gemeenteraad van Borsele wil door met burgemeester Gerben Dijksterhuis. De voormalige Zeewolder wethouder is in de gemeente op het Zeeuwse Zuid-Beveland voorgedragen voor een tweede ambtstermijn van zes jaar.

Positief advies

Dijksterhuis kwam in 2002 namens de ChristenUnie in de gemeenteraad van Zeewolde. Van 2010 tot 2017 was hij vervolgens wethouder in deze gemeente. Hij maakte zijn tweede termijn van vier jaar niet af, vanwege zijn benoeming tot burgemeester van Borsele. Dijksterhuis werd geïnstalleerd als burgemeester van de Zeeuwse gemeente op 15 juni 2017. Een ambtstermijn van een burgemeester duurt zes jaar. Dit houdt in dat die van Dijksterhuis op 15 juni a.s. afloopt. De 48-jarige oud-Zeewoldenaar heeft aangegeven graag in aanmerking te komen voor een herbenoeming als burgemeester. De gemeenteraad van Borsele heeft hier positief over geadviseerd aan de commissaris van de Koning in de provincie Zeeland. De commissaris licht vervolgens de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in, die de voordracht daarna moet voorleggen aan de Koning. Met zijn handtekening maakt de Koning er ten slotte een ‘koninklijk besluit’ van. De herbenoeming is echter pas officieel een feit op het moment dat Dijksterhuis in bijzijn van de gemeenteraad van Borsele de eed of belofte aflegt aan de commissaris van de Koning.  

Met hart en ziel

“Ik werk met hart en ziel, maar bovenal met veel plezier in en voor Borsele”, zegt burgemeester Gerben Dijksterhuis op de website van zijn gemeente. “En ik wil dat graag nog de komende jaren blijven doen als burgervader en ambassadeur voor alle inwoners van Borsele. In de eerste plaats wil ik dan ook mijn dank uitspreken richting de Borselse inwoners en ondernemers voor hun vertrouwen en de mooie verhalen die ze met mij deelden. Dit werk kan je nooit alleen doen. Daarom ook een woord van dank aan u als leden van de gemeenteraad, maar zeker ook de leden van het college en de ambtelijke organisatie voor de plezierige samenwerking in de afgelopen periode. De samenwerkingen en contacten maken dat ik me erg op m’n plek voel hier in Borsele. En het feit dat niet alleen ik maar ook mijn gezin zich hier thuis voelt, maakt het voor mij compleet.”