Afbeelding
Archieffoto: Wim van der Es

Gemeente Zeewolde organiseert sluislessen

Algemeen

ZEEWOLDE – Al varend rondom Zeewolde passeer je veel bruggen, en wil je door naar het Wolderwijd (of vice versa) dan moet je ook door de sluis De Spieghel. Wil je leren hoe je veilig door de sluis vaart? Dan kun je je aanmelden voor een sluisles. Deze worden gratis aangeboden door de gemeente Zeewolde.

Per deelnemer is er één theorie- en één praktijkles.

Theorieles

De theorieles vindt plaats bij de sluis De Spieghel in de Polderwijk. Daar legt een van de sluiswachters onder meer uit hoe de sluis werkt. De lesonderdelen komen aan bod ‘op het droge’.

Praktijkles

Bij de praktijkles maak je gebruik van je eigen schip. Samen met een ervaren sluismeester aan boord passeer je de sluis. Daarbij kun je vanuit het Wolderwijd de sluis in varen richting de polder, van ‘hoog naar laag’, maar ook andersom, van ‘laag naar hoog’.

De theorielessen zijn op zaterdag 29 april (13.30 tot 15.00 uur) en op zaterdag 6 mei (10.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.00 uur).

De praktijkles is op zaterdag 13 mei van 09.00 tot 16.00 uur.

Aanmelden voor een les is verplicht. Dat kan via een mail naar de sluiswachter: fundo.maris@gmail.com, onder vermelding van: naam, e-mailadres, telefoonnummer, aantal personen en datum van voorkeur.

Per les kunnen 12 personen meedoen. Meer informatie: www.zeewolde.nl/sluisles