Afbeelding
Foto: G. van Leeuwen

Sluisles op het droge

Algemeen Instagram

ZEEWOLDE – Om te leren hoe je veilig door de sluis vaart konden belangstellenden zich aanmelden voor een gratis sluisles, aangeboden door gemeente Zeewolde.

Zaterdag 6 mei was het tijd voor de sluis-les ‘op het droge’, oftewel de theorieles. Al genietend van het zomerse weer, kregen de deelnemers op de kant van sluis ‘De Spieghel’ in de Polderwijk van sluismeester Paul Rimmelzwaan duidelijke en informatieve uitleg van alle sluisvoorschriften, zoals bijvoorbeeld de betekenis van SVS (Scheepvaart Verkeers-Seinen). Verder werden tips gedeeld over het passeren van de sluis en de beweegbare brug. Zo dien je je, als je de eerste boot bent, altijd telefonisch aan te melden als je de sluis wilt passeren.

Na deze theorieles volgt zaterdag 13 mei de praktijkles. De deelnemers zullen dan, gebruikmakend van hun eigen schip, samen met een ervaren sluismeester aan boord de sluis passeren.

Meer informatie over de sluis, zie de website van de gemeente: zeewolde.nl

De Scheepvaartverkeerswet (Svw) is de basis voor alle verkeersregels van de scheepvaart. In de Svw staan algemene regels voor het veilige en vlotte verloop van het scheepvaartverkeer. Deze regels zijn verder uitgewerkt in scheepvaartreglementen. Zie hiervoor ook de website van Rijkswaterstaat.

Afbeelding
Afbeelding