Spiegelkarper van 16 pond
Spiegelkarper van 16 pond Eigen foto

Hengelsport zet jeugd aan tot buitenspelen

Algemeen Instagram

ZEEWOLDE -  Bij HSV ‘Ons Stekkie’ Zeewolde stond vorig weekend in het teken van het vissen op forel en karper.  

Een groep, soms minder ervaren, senior sportvissers en kinderen had op zaterdag 13 mei de kans om kennis te maken met de hengelsport en konden hun eerste stappen te zetten in de wereld van het vissen op forel.

Het weer was fantastisch en de senioren en kinderen waren enthousiast en vol energie. Onder begeleiding van ervaren vissers leerden ze hoe ze hun hengels en andere materialen effectief moesten gebruiken, aas moesten bevestigen en hun vangst moesten behandelen. “Het was geweldig om te zien hoe snel de kinderen leerden en groeiden in hun vaardigheden en zelfvertrouwen”, aldus Jan van de Bovenkamp. “De minder ervaren senioren leerden ook snel. De gevangen forellen vonden gretig aftrek: BBQ’s, pannen en rookovens zullen waarschijnlijk de dag erna volop gebruikt zijn.”

Naast het forelvissen met de jeugd vond op 14 mei ook een karper clinic plaats. “Een geweldige gelegenheid voor ervaren jeugdige vissers om hun vaardigheden te verbeteren en hun kennis te delen met anderen. Het bood tevens kans om enkele van de grootste vissen in de regio te vangen.” 

Ruim 25 jeugdige vissers leerden vissen met de Method feeder en het zogenaamde struinen met een pennetje. Van de Bovenkamp: “Met succes want er werd volop vis gevangen, waaronder enkele prachtige karpers. Geweldig om te zien hoe de vissers elkaar aanmoedigden en ondersteunden tijdens het vissen. Het evenement was een ideale gelegenheid om nieuwe vrienden te maken en te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving.”

Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 19 uur geleden
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 19 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 20 uur geleden