Afbeelding
Eigen foto

Coloriet bewoners Theo, Joke en Christina genieten van zijspanritje

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

ZEEWOLDE - Begin dit jaar ontving Saskia Engels, die als vrijwilligster bij Coloriet een belangrijke rol speelt in het vervullen van wensen van bewoners, opnieuw een aantal wensen in haar mailbox. Tot haar verrassing ontdekte ze twee identieke verlangens. Zowel het echtpaar Theo en Joke Hodes als Christina Paliama hadden de wens om nog eens mee te rijden in een zijspan.

Toen Theo de stem van Joke aan de telefoon hoorde, dacht hij: “Wat heeft ze een mooie stem, die wil ik graag ontmoeten.” En zo kwam het dat Joke kennismaakte met Theo en zijn motor. Joke verplaatste zich altijd met haar Vespa dus een motor kon zij wel waarderen. Sindsdien hebben ze vele ritjes gemaakt, totdat Theo een ongeluk kreeg en het niet langer verstandig was om nog motor te rijden. Inmiddels zijn ze bijna 57 jaar getrouwd en wonen ze samen in Coloriet op de afdeling Tamarisk. Samen vormen ze een gezellig en vrolijk stel.

Christina Paliama verblijft op de afdeling De Ankh, waar ze bekend staat als Pallie. Ze is afkomstig uit Papua Nieuw-Guinea en kwam in 1962 met haar ouders naar Nederland. Ze is de oudste uit een gezin van zeven kinderen. Christina heeft ruim veertig jaar op de afdeling motorrijtuigenbelasting gewerkt. Daar ontwikkelde ze een voorliefde voor motoren. Naast haar passie voor motoren staat Christina bekend om haar enthousiasme en vrolijke persoonlijkheid.

Op haar zoektocht om deze wensen te kunnen laten vervullen kwam Saskia uit bij Bonne van der Schaaf, eigenaar van motorzaak Mashpoint in Lelystad waar hij ook zijspanen verkoopt. “Hij liet direct weten belangeloos mee te willen werken. Geweldig!” Voor de twee wensen waren echter ook twee zijspannen nodig, een dubbele en een enkele. “Na een belletje met een vriend hadden we ook voor de enkele zijspan een chauffeur; Rene Brouwer. Hij wilde de moeite nemen om helemaal uit Neck bij Purmerend naar Lelystad en dan naar Zeewolde te komen om ook te helpen. Fantastisch!”

Op 31 mei was het zover. Om 10.00 uur stonden Theo, Joke en Christine in warme kleding en vol adrenaline buiten te wachten op de komst van de motoren. Bij het horen en het zien van de motoren werden ze al helemaal blij. Na aan elkaar ‘gesnuffeld’ te hebben werden de helmen gepast en konden ze instappen. “Ik kan je vertellen dat dit niet meer zo makkelijk gaat als je al wat ouder bent, maar ze deden het als profs”, geeft Saskia lachend aan.

Samen met mantelzorger Ciska reed Saskia voorop om de route aan te geven. Deze ging via Nijkerk over de Veluwe, langs kasteel De Vanenburg en Landgoed Staverden, over de dijk terug naar Zeewolde. Na een reis van bijna twee uur werd er geluncht bij The Lux, die als kers op de taart de helft van de rekening op zich wilde nemen. “Wat een fijne afsluiting.”

Op de vraag aan de bijrijders of ze in de zijspan of met de auto terug naar huis wilden, kozen ze alle drie zonder enige twijfel voor de zijspan. “Het was een dag met alleen maar blije en stralende gezichten. Er zijn mooie herinneringen gemaakt. Zonder alle mensen die belangeloos hebben meegewerkt was dit absoluut niet mogelijk geweest, dus bedankt allemaal voor deze prachtige dag!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding