Knuffelen met Ragazzo
Knuffelen met Ragazzo Foto: Saskia Engels

Even terug naar het gevoel van vroeger

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – De 85-jarige Sjaan van Krimpen woont al jaren bij Coloriet op de afdeling Mimosa. Een vriendelijke en vrolijke tante die graag nog een keer met haar voetjes in het water van de zee op Goeree-Overflakkee zou willen staan en iets met paarden zou willen doen. Toen Saskia Engels, die als vrijwilligster bij Coloriet wensen van bewoners vervult, deze wens ter ore kwam ging ze aan de slag om te proberen Sjaans wensen te realiseren. 

De wensen hadden alles te maken met de geboortegrond van Sjaan, die opgroeide in het Zuid-Hollandse Oude-Tonge op een boerderij met paarden, koeien en varkens. Het was een pittig leven van hard werken, want ze moest meehelpen op de boerderij. Ze had één eigen paard en de rest van de paarden waren voor de handel. Met haar paard ging ze hele stukken rijden over het strand en zelfs in de zee. Dit waren haar ontspanningsmomenten in haar jongere jaren. Ook mocht ze graag met vrienden naar het strand om te zwemmen. 

In overleg met de familie is er voor gekozen om niet helemaal naar Zeeland te rijden, maar om het dichterbij te zoeken om dan toch de wens te kunnen vervullen. “Ik kwam er gelukkig achter dat ze bij fika. een strandrolstoel hebben. Toen ik daar in gesprek ging met Maayke Veldhuyzen waarom ik die nodig had, vonden ze het zo leuk om mee te werken dat we daar ook koffie met gebak mochten nuttigen en de lunch! Geweldig toch!”, vertelt Saskia enthousiast. Voor de paardenwens kwam Saskia via via uit bij Maaike Houtstra. “Maaike heeft bij Stal Benesse twee paarden staan waarvan er een geschikt is om mee te knuffelen.”

Het werd een fantastische dag toen Saskia, en andere vrijwilligster Jeanne Schans, Sjaan mee op pad namen. Eerst was het koffie met gebak en daarna in de rolstoel over het strand. “Het zonnetje scheen wel, maar het was toch te koud om met de voetjes in het water te gaan. Maar we hebben lekker even uit kunnen waaien langs het water. Met een rood wijntje voor Sjaan en een lunch konden we weer even bijkomen.”

Aansluitend toog het gezelschap naar de Ossenkampweg. “Bij het zien van de paarden begon Sjaan meteen te glunderen. Helemaal in haar element tussen de paarden, dat was gelijk duidelijk. Het paard Ragazzo was duidelijk een heel lief en geduldig paard. Ze heeft hem geknuffeld en geborsteld. Zo fijn om te zien hoe iemand kan genieten. Helemaal blij gingen we met z´n drieën weer huiswaarts.”

Afbeelding
Met de strandrondstoel over het strand langs het Wolderwijd
Koffie met gebak