Afbeelding
Eigen foto

Tulpenroute Flevoland officieel geopend

Algemeen

DRONTEN - Op zaterdag 13 april, om 12.00 uur precies, werd de Tulpenroute Flevoland officieel geopend. De feestelijke onthulling van het kunstwerk van Patrick Visser, speciaal ontworpen voor deze gelegenheid, markeerde het officiële begin. 

Dit jaar biedt de Tulpenroute Flevoland maar liefst vier verschillende routes. Als speciale toevoeging ter ere van de tiende editie is er dit jaar ook een Tulpen Kunst Route uitgestippeld, die door het centrum van Dronten voert.

Het enige buitenkunstwerk langs de Tulpen Kunst Route werd onthuld door wethouder Siert Jan Lap en voorzitter van Tulpenroute Flevoland, Herman Vermeer. De ceremonie werd muzikaal omlijst door het speciaal gecomponeerde lied ‘Flevoliefde’, uitgevoerd door een gelegenheidskoor onder leiding van Cato Fluitsma. Vervolgens werd de audiotour van de Tulpen Kunst Route officieel gelanceerd, door klankkunstenaar Remco de Kluizenaar.

Vanwege de vroege bloei van de tulpen besloot de organisatie van de Tulpenroute Flevoland om de routes eerder te openen. De afgelopen week hebben al vele bezoekers kunnen genieten van de kleur en pracht van de tulpen op het platteland van Flevoland tijdens de fiets-, wandel-, en autoroutes. 

Vanwege deze vervroegde opening zal de ticketverkoop vooralsnog ingekort worden tot en met zondag 28 april (in plaats van de oorspronkelijke einddatum van 5 mei). 

Voor de meest actuele informatie en mogelijke wijzigingen, check je de website en social media kanalen van Tulpenroute Flevoland.

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 2 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 6 uur geleden