Afbeelding
Eigen foto

Informatiebijeenkomst Diabetes Challenge

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Wandelen als medicijn! Op 25 april gaat er een nieuwe Diabetes Challenge van start. Een wandelprogramma gericht op iedereen die graag wil toewerken naar een fitter en bewegend leven. 

Want niet alleen inwoners met diabetes hebben voordeel bij meer bewegen. Ook als er sprake is van overgewicht, COPD, herstel na een ziekteperiode of één van de vele andere reden waarom bewegen niet alleen belangrijk maar ook uitdagend is.

Onder het mom ‘wandelen als medicijn’ wordt in 20 weken toegewerkt naar een wandeldoel. Voor de één kan dat 3 kilometer zijn, voor de ander 5 of 7 km. Je loopt op je eigen tempo en wandelt iedere week een stukje meer.

De begeleiding is in handen van deskundige wandeltrainers en -begeleiders. Deelnemers ontvangen regelmatig tips en adviezen van de Bas van de Goor Foundation en er staan onderwerpen op de agenda als voeding en een gezonde (loop)houding. Het belangrijkste: je doet het samen met gezellige loopmaatjes. 

Alle deelnemers ontvangen een speciaal wandelshirt. Het programma wordt in september afgesloten met een Challengeweek en een feestelijke afsluiting in het openlucht museum in Arnhem, waar alle Challenge deelnemers uit Nederland deze dag samenkomen.

Voor wie?

De Challenge is voor iedereen die wil werken aan zijn gezondheid. Zoals mensen met diabetes, of een verhoogde kans hierop, overgewicht, COPD. Op een veilige en gezellige manier ervaar je wat bewegen met je gezondheid doet. Je doet dit samen met gezellige wandelmaatjes. Je loopt op je eigen tempo en wandelt iedere week een stukje meer. Samen trainen we naar een afsluitende wandeling van 3, 5, 7 of zelfs 10 kilometer.

Informatiebijeenkomst op 18 april, start op 25 april

Ken je iemand die mee zou willen doen, of wil je zelf meedoen? Op donderdag 18 april organiseren we een informatiebijeenkomst. De Challenge gaat van start op donderdag 25 april.

Dankzij het zogenaamde Plus-programma zijn er geen kosten verbonden aan de deelname. 

Kijk voor meer informatie op www.nationalediabeteschallenge.nl/zeewolde

“Samen bewegen is leuker en motiveert. Wie ga jij enthousiast maken?”

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 4 uur geleden
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 5 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 9 uur geleden