Afbeelding
Foto: Ruud van Velzen

Emaille en stoffen kunst op expositie met muziek in De Verbeelding

· leestijd 1 minuut Cultuur Instagram

ZEEWOLDE - De deuren van kunstpaviljoen De Verbeelding stonden zondag 25 februari weer open voor het goedbezochte evenement Open Deuren, Tijd voor Kunst.

Deze keer waren kunstenaars Gré Dubbeldam en Ellen Lodder in het gebouw om te vertellen over hun wandkunstwerken die te zien zijn. Gré vertelde over haar emaille wandkunstwerken. Een kunstvorm waar zij al zestig jaar mee bezig is. Tijdens haar introductie vertelde ze dat het zo jammer is dat er nog maar zo weinig kunstenaars zijn die zich bezighouden met emaille op groter oppervlaktes. “Natuurlijk worden er nog wel sieraden met emaille gemaakt, maar groter dan een paar vierkante centimeters wordt het niet vaak meer.”

Ellen Lodder legde uit hoe zij de verschillende onderwerpen kiest voor haar artquilts. Maar ook dat ze haar katoen zelf verft. Ellen vertelde dat er soms wel jaren overheen kan gaan voordat ze een tekening of een foto uit haar archief kiest om te verwerken in haar kleurrijke wandkleden.

De muziek werd deze middag verzorgd door het quintet Muzamis: een vijftal vrienden die graag Franse chansons laten horen, verweven met de Nederlandse teksten. Vandaag zongen en speelden de zangers, pianist en accordeoniste vooral chansons van Yves Duteil, maar ze sloten af met een lied van Charles Aznavour. Sommige liedjes zijn door vertaald, maar veel luisteraars herkenden teksten van o.a. Boudewijn de Groot.

In de pauze kon iedereen genieten van een hapje en een drankje en mensen gingen volop in gesprek met de kunstenaars en muzikanten. Dat is wat open deuren zo leuk maakt, artiesten zijn heel toegankelijk. Na afloop bleven de mensen nog gezellig napraten en werd volop de expositie bekeken.

Volgende Open deuren, Tijd voor Kunst

De volgende ‘Open deuren: Tijd voor Kunst’, is op 24 maart. De werken van Gré en Ellen zijn dan ook nog te zien, maar de muziek wordt verzorgd door De Zingende Dames.

Overige optredens

Voor die datum zijn er nog optredens van Pepijn de Wit en zijn collectief (3 maart) en op 10 maart is er een Randmeerconcert door The Atlantic Trio & Bariton, die liederen van Schübert zingen.

Meer informatie: www.deverbeeldingzeewolde.nl

band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen gisteren
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden 15 apr, 10:46
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29
Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp
Tulpen Kunst Route met unieke audiotour Ingezonden Instagram 14 apr, 21:52