Afbeelding
impressie datacenter Zeewolde

Verzoek ingediend voor nietig verklaren ‘Meta-besluit’

Gemeente

ZEEWOLDE - In de raadsvergadering van 16 december heeft de gemeenteraad van Zeewolde ingestemd met de wijziging van het bestemmingsplan Trekkersveld 4, waardoor de komst van Meta mogelijk werd. ‘Maar nu blijkt er een verzoek te zijn ingediend bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om dat raadsbesluit nietig te verklaren’, meldt Lokale Omroep Zeewolde. 

“Het verzoek is door de minister van BZK ontvangen op 1 februari jl. door toezending van de Provincie Flevoland”, bevestigt een woordvoerder. “Op 7 februari is aan verzoeker een ontvangstbevestiging verzonden, waarbij aan verzoeker ook toestemming is gevraagd contact op te mogen nemen met de gemeente Zeewolde.

Dit is op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming nodig. Deze toestemming is ontvangen en de gemeente is op maandag 14 februari op de hoogte gesteld van het verzoek. De interne afhandeling van het verzoek is parallel gestart.”

Op grond van de wet behoort een bestuursorgaan binnen acht weken te beslissen over een dergelijk verzoek. De beslistermijn kan eenmalig worden verlengd met maximaal zes weken.

De LOZ-redactie van ‘Zeewolde Kiest’ is op de hoogte van het verzoek en onderzoekt wat hier de gevolgen van zijn.

Windpark Zeewolde overhandigt boerenproducten aan de voedselbanken van Zeewolde en Almere.
Voedselbanken profiteren van burenactie Windpark Zeewolde Algemeen Instagram 21 uur geleden
Afbeelding
Land Art Weekend 2024: Een andere kijk op landschapskunst! Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Lanterstrand nog geen officiële zwemlocatie: Waterkwaliteit blijft een zorgenkindje Gemeente 21 uur geleden