Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Echtpaar Van de Bilt – van Maurik 60 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Gemeente Instagram

ZEEWOLDE — Het was zondag 25 februari precies 60 jaar geleden dat Louis van de Bilt en Nel van de Bilt - van Maurik trouwden in hun beider geboorteplaats Vleuten. De volgende maandagochtend kwam burgemeester Gerrit Jan Gorter hen namens het gemeentebestuur hartelijk gelukwensen, en hij deed dat gewoontegetrouw vergezeld gaan van een prachtig boeket bloemen. Dat werd door de jubilarissen bijzonder gewaardeerd.

Louis was in zijn jeugdjaren bevriend met de broer van Nel. “Je deed de leuke dingen samen. Naar de kermis, bijvoorbeeld. Zo is dat stilaan gekomen, en van het een kwam het ander. En nu alweer 60 jaar samen. Wat vliegt de tijd, hè?” Na Vleuten werd het De Meern. “Dat werd later toch één gemeente”, grijnst Louis. “Lekker makkelijk…” Hij was bij wijze van spreken een leven lang werkzaam in de bouw en klom gestaag op, van timmerman tot uiteindelijk bedrijfsleider. “Ik wilde eigenlijk zelf wel een huis bouwen. Dat idee liet me niet los, maar ja, waar vind je een geschikte en betaalbare plek?” Smeuïg vertelt hij hoe hij opdracht kreeg om in Zeewolde een portacabin van de ABN-bank te vervoeren, terwijl niemand precies hoe groot dat ding was. “Ik ga zelf wel kijken! En zo kwam ik dus voor het eerst in Zeewolde. Nou, je ziet wat er van gekomen is…!”

In Zeewolde kwam dus dat zelfgebouwde huis te staan, maar het was Nel die de hand had in hun huidige bewoning: een prachtig appartement, in het centrum van het dorp. “Ik zag telkens die advertentie in de krant voorbij komen, en ik dacht: dáár wil ik wel naar toe, maar Louis wilde er eerst niks van weten.” Louis beaamt het volmondig. “Pas toen duidelijk werd dat er een flinke garage bij zat waar ik kon blijven hobbyen had ik er vrede mee.” En Nel lacht: “Ja, en dat werd toen meteen hier zo ongeveer de hangplek van de buurt. Ze noemen het ‘Het Praathuis’. Nou, dat zegt genoeg…”

Nel en Louis hebben een zoon en een dochter met aanhang, zeven kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Ze koesteren dat geweldige bezit, en opa komt af en toe nog graag in actie voor de kleinen. “Ik had al eens een ‘autobed’ gemaakt en ook een ‘prinsessenbed’, maar een tijd geleden komt er een vragen: opa, ik wil een ‘koeienbed’. Ik heb het eerst maar eens laten tekenen, zodat ik enig idee had…” Het grote feest met familie, vrienden en kennissen houden Nel en Louis nog even in het vooruitzicht. Nel vertelt: “Jaa, dat hoor je niet vaak meer, maar het is goed katholiek gebruik om het te vieren op de dag dat je in de kerk getrouwd bent. Voor ons is dat in april, en dan vieren we een feestje met vrienden en kennissen hier beneden in ‘De Buren’, en wat later met de familie op de bekende strandlocatie. Dat wordt vast gezellig, en we verheugen ons erop!” 

band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden 15 apr, 10:46
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29
Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp
Tulpen Kunst Route met unieke audiotour Ingezonden Instagram 14 apr, 21:52