Theorieles bij de sluis
Theorieles bij de sluis Archieffoto: G. van Leeuwen

Gratis sluisles: Vaart u dit seizoen veilig door sluis De Spieghel?

Gemeente

ZEEWOLDE - Als u van het Wolderwijd de Flevopolder in wilt varen, of andersom, dan kunt u door sluis De Spieghel varen. Er is een behoorlijk hoogteverschil, maar liefst zes meter. Om goed te leren hoe u door de sluis moet varen, kunt u zich aanmelden voor een sluisles. De lessen worden gratis aangeboden door de gemeente Zeewolde.

Per deelnemer is er één theorie- en één praktijkles. De theorielessen zijn op zaterdag 25 mei (10.30 - 12.00 uur en van 13.30 tot 15.00 uur) en op zaterdag 1 juni (10.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.00 uur). De praktijkles is op zaterdag 8 juni van 09.00 tot 16.00 uur.

Theorieles

Tijdens de theorieles bij de sluis De Spieghel legt een van de sluiswachters bijvoorbeeld uit hoe de sluis werkt en waar u allemaal aan moet denken. Om de lessen te volgen heeft u geen boot nodig, de lesonderdelen komen aan bod ‘op het droge’.

Praktijkles

Bij de praktijkles maakt u gebruik van uw eigen boot. Samen met een ervaren sluismeester aan boord passeert u de sluis. Vanuit het Wolderwijd vaart u de sluis in de richting van de polder, van ‘hoog naar laag’. Terug naar het Wolderwijd vaart u van ‘laag naar hoog’.

Aanmelden

Aanmelden voor een les is verplicht. Dat kan door een mail te sturen naar de sluiswachter: fundo.maris@gmail.com, onder vermelding van: naam, e-mailadres, telefoonnummer, aantal personen en datum van voorkeur. Per les kunnen twaalf personen meedoen. 

Meer informatie: www.zeewolde.nl/sluisles

Kwartfinale tegen Polen
Myrthe van der Veer Europees Kampioen Taekwondo 2024 Sport Instagram 16 uur geleden
Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 16 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 18 uur geleden