Afbeelding
Archieffoto Zeewolde Actueel

Dip mee voor het Poolse Grote Benefiet Kerstorkest

Ingezonden

ZEEWOLDE - Een grote groep Poolse mensen zal zich op zondag 28 januari onderdompelen in het water van het Wolderwijd. Deze dip doen ze in het kader van de finale van de Wielka Orkiestra Swiatecznej Pomocy (Pools voor ‘Het Grote Benefiet Kerstorkest’), de grootste liefdadigheidsorganisatie van Polen.

Over de hele wereld wordt er geld ingezameld voor dit goede doel door het organiseren van diverse grootschalige en kleinschalige evenementen. In Nederland wordt dit onder andere gedaan met een winterse duik op verschillende locaties, waaronder in Zeewolde. Hier organiseert een groep Poolse mensen deze ‘duik’. Het evenement trekt jaarlijks meer enthousiastelingen, waaronder andere groepen die regelmatig komen ‘dippen’ in het Wolderwijd. “Maar er komen ook mensen van verder weg op af, zoals een groep Polen uit Amsterdam, vanwege de gezellige sfeer hier,” licht Bozena, een van de initiatiefneemsters, toe.

Bij de aankomende 32e editie van ‘Het Grote Benefiet Kerstorkest’ komen de deelnemers in actie voor mensen die na corona longproblemen ondervinden. Het ingezamelde geld zal worden besteed aan de aanschaf van apparatuur voor de diagnose, monitoring en revalidatie van longziekten.

Met drankjes, lekkere hapjes en muziek belooft de dip weer een heus feest te worden.

De organisatie hoopt dat er zondag veel mensen komen kijken en willen helpen met een donatie voor dit goede doel. Maar ook mensen die mee willen doen aan de winterse duik zijn van harte welkom.

Het event is bij de Strandweg begint om 12.00 uur. Na een gezamenlijke warming up gaat de groep rond 12.30 uur het water in.