Afbeelding
Foto: Floriade Almere 2022

Floriade: veel theater en muziek in het groen

· leestijd 1 minuut Ingezonden

ALMERE - Met wereldse tuinen, groene kunst, lekker eten, duurzame innovaties, een groen kinderprogramma, feestelijke nationale dagen, Klassiek op Zondag, sfeervolle lunchconcerten en een zomerse muzikale poëtische voorstelling biedt Floriade komende zomer volop theater en muziek in het groen. 

“Het kunst- en cultuurprogramma van Floriade Expo 2022 brengt een verdiepende sfeerlaag over het gehele aanbod van Floriade heen. We brengen heel veel gezelligheid en gaan we de diepte in van het thema Growing Green Cities en wat betekent dat nu voor jou”, aldus Sandra van Beers, Hoofd Kunst- en Cultuurprogramma. “We zoomen in op de relatie van de mens tot de natuur, met een speelse, theatrale verpakking. Dat doen we met een prachtig kunstbos, een Kunstpaviljoen, een kidsexpeditie en we hebben een bomvol zomerprogramma met sfeervolle muziek- en dansoptredens, klassieke concerten van niveau, theatershows, zomerse concerten en zomers locatietheater. Kom vooral met het hele gezin voor een super leuk programma.”

Programma


De Groene Kliniek - ©Keith Montgomery

Op het programma staan onder meer de muzikale poëtische voorstelling Mens Boom Dier (va 9 jaar) en de Groene Kliniek van Gouden Haas (va 9 jaar), de familievoorstelling Red de Wereld van BonteHond, de interactieve voorstelling Leven als een monster 5+ van De Speelwildernis en het moderne sprookje Rocky de Robot van Ulrike Quade Company.
Verder is er een feestelijk cultureel programma.  

Floriade Expo 2022

Tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

Meer informatie: www.floriade.com

Afbeelding