Gerrit Bos (l), directeur-bestuurder Woonpalet en Erik Vos, directeur Heijmans Huizen tekenden, omringd door het bouwteam, de aanneemovereenkomst voor de bouw van 47 woningen.’
Gerrit Bos (l), directeur-bestuurder Woonpalet en Erik Vos, directeur Heijmans Huizen tekenden, omringd door het bouwteam, de aanneemovereenkomst voor de bouw van 47 woningen.’ Eigen foto

Aanneemovereenkomst Havenkwartier getekend voor de bouw van 47 sociale huurwoningen

· leestijd 1 minuut Ingezonden

ZEEWOLDE - Gerrit Bos, directeur-bestuurder Woonpalet en Erik Vos, directeur Heijmans Huizen hebben op maandag 18 december hun handtekening gezet onder de aanneemovereenkomst voor de bouw van 47 sociale huurwoningen in de nieuwe wijk ‘Havenkwartier’ in de Polderwijk. Naar verwachting start de bouw in de zomer van 2024.

Havenkwartier

Het nieuwbouwproject Havenkwartier bestaat uit zeven woonblokken met in totaal 47 woningen. Het gaat om dertig eengezinswoningen, dertien levensloopbestendige woningen en vier jongerenwoningen. Er zijn verschillende types. De eengezinswoningen zijn 81 m2 en 102 m2 en hebben twee of drie slaapkamers. De levensloopbestendige woningen hebben het gehele woonprogramma, inclusief de slaapkamer, op de begane grond en zijn 89 m2 en 93 m2. De jongerenwoningen hebben twee slaapkamers en zijn 76 m2.

Variatie

Passend binnen het beeldkwaliteitsplan van de gemeente is veel variatie in de woningen gebracht. Veel verschillende gevelstenen bijvoorbeeld die het beeld van een havenkwartier (een woonwijk bij een haven) benadrukken. Verder laat dit plan een grote variatie in dakpannen zien, en krijgen een aantal woningen speelse details zoals roedes in de kozijnen en accenten in het metselwerk. Naast de variatie in uitstraling koerst Woonpalet ook heel bewust op een variatie in doelgroepen. De jongerenwoningen zijn bestemd voor woningzoekenden t/m 22 jaar, de levensloopbestendige woningen met voorrang voor woningzoekenden van 55 jaar en ouder, en een aantal eengezinswoningen zijn bestemd voor de middeninkomens.

Samen de buurt dragen

De zeven woonblokken staan speels in hofvorm gesitueerd, alle gericht op de straks groene binnenhof. Deze wordt door de gemeente aangelegd en gaat de groene verbinder worden van de bewoners. Een plek om met elkaar – en de gemeente - vorm te geven en om straks te gebruiken en elkaar te ontmoeten. Dit alles versterkt het hofwonen met bijpassende wooncultuur. Ramon Vos, manager Vastgoed: “Door bij het ontwikkelen van de woningen al goed na te denken over de situering en doelgroepen, hopen we de bewoners een plek te geven waar ze zich snel thuis voelen. Omdat ze in een huis wonen dat goed bij ze past, omdat ze aansluiting vinden bij de buren en omdat ze de groene hof met elkaar vormgeven bijvoorbeeld. Het gezamenlijke daarin, vinden we heel belangrijk. Dus omzien naar elkaar, voor elkaar zorgen, hulp bieden waar dat kan, en hulp vragen als dat eens nodig is. We stellen ons een buurt voor die gedragen wordt door de bewoners zelf.”

Naar verwachting start de bouw in de zomer van 2024. Als alles volgens planning loopt, kunnen de woningen in het najaar van 2025 opgeleverd worden. Wanneer de woningen geadverteerd worden, is nu nog niet bekend.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding