Afbeelding
Foto: Eigen foto

Ook heerlijk buiten in een team hockeyen?

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Bij het hockeyen ontwikkelen kinderen belangrijke skills, zoals samenwerken, leren verliezen, sociale vaardigheden en tactisch denken. En dat lekker in de buitenlucht.

Ook afgelopen weekend werden die skills weer benut. De laatste competitiewedstrijden dienen zich aan, dus in sommige teams wordt hard gestreden om hun positie in de poule. “Gelukkig is die prestatiedruk bij de jongste jeugd niet van de partij. Het gaat om het spel, het sporten, maar bovenal samen veel plezier maken. Vriendjes en vriendinnetjes maken buiten school, je wereld vergroten!”

Zaterdag mochten de jongens J6E1 weer het veld op. De tegenstander had het Zeewolder team bij een vorige ontmoeting al eens alle hoeken van het veld laten zien. “We moesten het toch minstens beter kunnen doen dan de vorige keer tegen Weesp J6E2!” was de gedachte. 

In de eerste helft heeft Zeewolde helaas niet kunnen scoren en Weesp wel. Drie keer maar liefst. Goed drinken in de pauze, even wat fruit eten en door naar de tweede helft. Ook toen speelde Weesp goed. Er was wel meer ruimte. De jongens namen meer tijd om elkaar te zoeken en te vinden. Wat maakte dat ook Zeewolde tot scoren kwam..

“Helaas verloren we met 3-6, maar wat heb ik maar ook al die trotse ouders genoten van het spel, de jongens en het heerlijke weer”, aldus coach Lonneke Schippers. 

Ook komen hockeyen; jongen, meisje, student, dame of heer? Je kunt bij HC Zeewolde een keer meetrainen om de sport te ervaren! “Je bent nooit te oud om te leren, kom kijken en meld je aan bij onze gezellige hockeyclub!” Meer info: www.hczeewolde.nl