Unsplash

VV Zeewolde loopt ondanks gelijkspel uit op concurrentie

· leestijd 1 minuut Sport

ERMELO/ZEEWOLDE – VV Zeewolde kwam zaterdagmiddag niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij hekkensluiter EFC ’58 uit en in Ermelo. Doordat de concurrenten ZAC en Zwart-Wit ’63 hun wedstrijden verloren, had de formatie van Carl Aventurin uiteindelijk toch nog een goede middag.

Zeewolde had gewaarschuwd moeten zijn. EFC ’58 mocht dan onderaan staan in de 3e klasse C, de Ermeloërs hadden de voorbije weken al wel punten afgesnoept van twee andere ploegen uit de top-3: Zwart-Wit ’63 (1-1) en ZAC (2-2). Het leek wel of die lijn zaterdag werd doorgezet. De thuisploeg voetbalde volop mee en gaf met name in de eerste helft VVZ nauwelijks gelegenheid iets te creëren. EFC kwam een kwartier na rust verdiend op voorsprong. De inzet van Accasi Qujana King werd nog gekeerd door Martin van Barneveld, maar Ahmed Alkhamesi schoot uit een rebound hard raak: 1-0. Drie minuten later was het echter ook alweer gelijk dankzij attent werk van Yannick van Zwam: 1-1.

De polderboys kwamen nog in overtalsituatie, toen Alexander Halmans in de 73e minuut na zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten. Zij profiteerden hier evenwel niet van en moesten vlak voor tijd zelf eveneens met tien man verder, toen ook Simon Lammers zijn tweede gele kaart ontving. Saillant detail hierbij was dat Lammers door Aventurin in de eerste helft in het veld was gebracht om Niels van Moolenbroek voor een tweede gele kaart te behoeden.

VV Zeewolde leidt nu in de 3e klasse C met 35 punten, twee meer dan ZAC en drie meer dan Zwart-Wit ’63. Zaterdag 16 maart ontvangt VVZ thuis op sportpark De Horst VIOS Vaassen (15.00 uur). Uit waren Aventurins mannen op 1-1 blijven steken. De ploeg uit Vaassen versloeg afgelopen zaterdag Zwart-Wit met 2-1. Een niet te onderschatten tegenstander dus.