Wolderwijd/DYZLE komt fysiek tekort

· leestijd 1 minuut Sport

JOURE/ZEEWOLDE - Na de goede openingswedstrijd stond afgelopen weekend de tweede wedstrijd op het programma in en tegen Joure. Een wedstrijd die gespeeld moest worden op natuurgras, een situatie die Wolderwijd in haar ‘thuisregio’ bijna nooit tegenkomt en veelal ook in het nadeel van kunstgrasteams uitpakt.

In de voorbespreking was hier al op gewezen maar ook dat de tegenstanders van deze competitie onbekenden zijn, maar dat de inschatting is dat vooral de werklust in deze wedstrijden een belangrijker factor is. Met dit in het achterhoofd begon Wolderwijd/DYZLE goed aan de wedstrijd. Binnen een minuut was het al 1-1- en een grootste deel van de eerste helft waren de Zeewoldenaren de bovenliggende partij. Met nog een vijftal minuten tot de rust sloegen de Friezen het eerste gaatje (8-6), waarna met een strafworp de ruststand van 8-7 werd bereikt.

In de rust werd aangegeven dat het vooral van belang zou zijn om met en voor elkaar te blijven werken, omdat het vooral het fysiek van doorslaggevende betekenis zou kunnen worden. Na rust gingen de ploegen in eerste instantie gelijk op, totdat Joure na 6 minuten voor het eerst een verschil van drie wist te realiseren. Nadat de stand nog op 11-9 kwam, brak daarna een doelpuntloze periode aan van Wolderwijd/DYZLE die te lang duurde. Tel daarbij op de beslissingen van de warrig leidende scheidsrechter, die daarnaast, meerdere malen mistte dat bij Friese doelpunten gehengeld werd. Dit alles leidde tot een onoverbrugbaar verschil. Het was echter de verdienste van beide ploegen dat het vanaf het begin tot het eind een uitermate sportieve wedstrijd was en bleef. De terechte overwinning (17-10) en de felicitaties zijn dan ook voor Joure.

Door allerlei vrijgeplande weekenden, wordt de competitie pas weer hervat op 11 mei aanstaande, wanneer Wolderwijd/DYZLE moet aantreden tegen het nog puntloze Harich uit dezelfde plaats. Wolderwijd/DYZLE zal de lessen van afgelopen zaterdag mee moeten nemen om volgende wedstrijd succesvol af te sluiten.

Doelpunten: Rick Bultman (5), Anneleen Links (2) Jan Hoekstra en Jouke Engelsman.