Afbeelding
Eigen foto

Samenwerking Acute Verpleegkundige Nachtzorg Flevoland

Zorg en Welzijn

FLEVOLAND - De organisaties Allerzorg, Coloriet en Icare in midden Flevoland gaan samen de acute verpleegkundige nachtzorg bij mensen thuis uitvoeren. Vanaf 21 januari 2021 starten zij met het regioteam. Door de samenwerking kan de capaciteit van de organisaties efficiënter worden benut.

Het regionale nachtzorgteam kan tussen 23.00 uur en 07.00 uur worden ingezet bij tijdelijke, acute zorg die niet kan wachten tot de volgende dag. Door samen te werken kan de acute verpleegkundige nachtzorg bij alle bewoners in de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde gegeven worden. Dus ook voor mensen die geen zorg krijgen van een van de zorgorganisaties. Dit project loopt momenteel al succesvol in de Gelderse Vallei.

De voorbereidingsperiode wordt gebruikt om de systemen in te richten om deze samenwerkingsvorm mogelijk te maken. Cliënten, andere zorgpartijen, gemeenten en ziekenhuizen worden in januari 2021 verder ingelicht over de werkwijze. Na de start kunnen andere zorgaanbieders aansluiten bij deze vorm van professionele nachtzorg. De zorgpartijen willen hiermee een bijdrage leveren aan de juiste zorg op de juiste plek