Afbeelding
Zeewolde Actueel

Leerlingen en ouders staan stil bij Dag van de Leraar

Algemeen

ZEEWOLDE – 5 oktober wordt jaarlijks de Dag van de Leraar gevierd. Zo ook op basisschool De Richtingwijzer aan de Lisdodde.

De Dag van de Leraar, ook wel Dag van de Leerkracht(en) genoemd, is een speciale dag om waardering voor onderwijzers te tonen. Wereldwijd wordt de dag in zo’n 88 landen gevierd. De eerste keer was er sprake van in 1962. Niet alle landen houden 5 oktober aan als datum, maar in Nederland en onze buurlanden is dat wel het geval.

Ook in Zeewolde wordt er aandacht besteed aan de Dag van de Leraar, zoals op basisschool De Richtingwijzer in Zeewolde-Zuid. De leerlingen bedachten allerlei complimenten voor de juffen en meesters en stopten deze in een enveloppe aan de ‘complimentenmuur’. De ouderraad kocht voor elke leerkracht als blijk van waardering een pot met wat lekkers en stopte er de ingezamelde complimenten bij in. Het zal voor zich spreken dat de leerkrachten zich dinsdagmorgen uitermate verrast voelden! Op de foto neemt juf Evelyne Douma van groep 3 haar ‘complimentenpotje’ in ontvangst.