Afbeelding
Dagcentrum Philagilde Zeewolde

Open Dag op dagcentrum Philagilde

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Dagcentrum Philagilde op het Gildenveld 65 houdt vrijdag 22 april Open Dag. “Wij zijn blij dat we na twee jaar weer bezoek kunnen ontvangen op het dagcentrum. Tussen 10.00 uur en 15.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen.”

Benieuwd wat voor werk je bij Philagilde kan doen, lijkt het je leuk om stage op het dagcentrum te komen lopen of op zoek naar een leuk cadeautje of ambachtelijk gemaakte kaars? Dan is de Open Dag een ideale gelegenheid om eens even vrijblijvend binnen te lopen.

Op het dagcentrum zijn vier groepen actief. Er is een wasserij met professionele machines waar de deelnemers de was voor de woonlocatie van de Kastanjelaan doen. Er is een arbeidsgroep waar de hoofdactiviteit uit arbeidsmatig werk bestaat, bijvoorbeeld rubbers uitdrukken, inpakwerk en houtactiviteiten voor de producten in de winkel. In de kaarsenmakerij worden duurzame kaarsen gemaakt van koolzaad en binnen- en buitenkaarsen van gerecycled kaarsvet. Op de creatieve groep worden producten gemaakt voor de verkoop zoals gebrande houten kaarten, decoratie materiaal van hout en papier mache en schilderijen.

Verder is er een sportlokaal waar in de pauze tafeltennis en tafelvoetbal wordt gespeeld en is er een ‘tovertafel’. Een keer per week worden daar ook schoolse vaardigheden en gebarenles gegeven. Wil je graag naar buiten, dan kun je je handen uit de mouwen steken bij het werk in de tuin van het dagcentrum of een rondje rijden op de duofiets. “Je merkt het, wij zijn niet groot als dagcentrum Philagilde, maar wel veelzijdig! We hopen tijdens de open dag veel belangstellenden te mogen ontvangen. Natuurlijk wordt er koffie en thee met wat lekkers geserveerd. De deelnemers en medewerkers van Philagilde heten jullie van harte welkom.”