Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Feestelijke binnenkomst Avondvierdaagse apotheose prachtig wandelevenement

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

ZEEWOLDE – De Avondvierdaagse Zeewolde telde dit jaar maar liefst 1.695 deelnemers. Nog nooit eerder hadden er zoveel meest jeugdige Zeewoldenaren hun wandelschoenen aangetrokken in de eerste volle week van juni. Dat er een record aantal deelnemers was, was mede te danken aan 416 jonge plaatsgenoten die voor de eerste keer present waren en hun welverdiende medaille in ontvangst mochten nemen.

Heerlijke wandelavonden

De Avondvierdaagse Zeewolde in z’n huidige vorm werd voor het eerst in 1997 gehouden. Daarvoor werd er begin juni ook al vier avonden in en rond het dorp gewandeld, maar toen lag de organisatie nog in handen van de basisscholen. Het ging dit jaar om de 26e editie. Door corona was in 2020 en 2021 geen echte vierdaagse mogelijk en werd er een ‘Home Edition’ gehouden. Er waren daarbij wel vooraf uitgestippelde routes, maar de deelnemers mochten zelf bepalen wanneer zij deze wilden lopen. Dit jaar was er geen spelbreker, maar zat werkelijk alles mee. Zelfs het weer werkte alle vier avonden enthousiast mee. Jarenlang – het leek wel of het zo hoorde – plensde of onweerde het minimaal één van de vier avonden. Editie 2023 zal worden herinnerd als één met vier heerlijke en soms zelfs zonovergoten wandelavonden. Dat zorgde er mede voor dat het vrijdagavond 9 juni een feestelijke binnenkomst werd op het Kerkplein.

Groepsverband

De wandelaars werden na de allerlaatste kilometers binnengehaald door trotse ouders, familie en vrienden, die al stonden te wachten met snoepkettingen, bloemen en andere cadeautjes. Een van de sponsoren zorgde ook nog voor een heerlijk (water)ijsje. De feestelijke intocht werd extra luister gegeven door de klanken van het Zeewolder Muziek- en Showkorps Blue Seals onder leiding van Bas Wouterse, de Disco Politie en het dweilorkest Nep Tunes. Het advies van de organisatie was bij meer dan tien wandelaars tegelijk zich als groep in te schrijven. De basisscholen De Toermalijn, Kaleidoscoop, In de Lichtkring, De Regenboog/Christiaan Huygens en De Richtingwijzer deden het daarom op deze manier. Ook werden er groepen gevormd via Grenzeloos Bewegen en Diabetici Challenge.

Nostalgisch gevoel

Bij de Avondvierdaagse gaat het niet alleen om het lopen, maar ook om de saamhorigheid, de gezelligheid en het behalen van een persoonlijk doel (de felbegeerde medaille of dit jaar bijvoorbeeld in plaats van 5 de 10 km te gaan lopen). De website van Stichting Avondvierdaagse Zeewolde weet de sfeer van het gebeuren heel mooi te verwoorden: “Voor velen is het ook een nostalgisch gevoel dat we door willen geven aan onze (klein)kinderen. We werken er hard voor om elk jaar weer mooie herinneringen te maken samen met alle deelnemers en vrijwilligers.”

Voorzittershamer

De volgende editie van de Avondvierdaagse Zeewolde staat gepland van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 juni 2024. De huidige voorzitter van de stichting, Marieke de Boer, heeft onlangs aangegeven haar functie over te willen dragen. “We hebben een geweldig team, bestaande uit allemaal vrijwilligers die dit doen naast hun baan of andere werkzaamheden. Zonder hen geen Avondvierdaagse”, laat ze weten.

Voor meer informatie: www.avondvierdaagsezeewolde.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding