Hennie Poetsma met één van haar werken
Hennie Poetsma met één van haar werken Bert Holleman

Natuur in de raadzaal van het gemeentehuis

Cultuur

ZEEWOLDE - In de raadzaal van het gemeentehuis in Zeewolde is een expositie ingericht met schilderijen van Hennie Poetsma, de kunstenaar achter Hebbr Art. 

De schilderijen zijn te zien tot en met vrijdag 18 maart tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. De tentoonstelling is te bezoeken in de raadzaal en is toegankelijk als de raadzaal niet in gebruik is.

Hennie werkt met acrylverf op doek en schildert vooral landschappen, met name bossen. Verder maakt ze graag gedetailleerder werk met inkt op papier, vaak in combinatie met waterverf. Hennie Poetsma: “Gebouwen, nieuw en vervallen, auto’s, motoren, treinen en vliegmachines vragen om inkt. Ook vogels en bloemen zijn dankbare onderwerpen voor dit medium. Met mijn schilderijen en illustraties uit ik mijn verwondering over zowel de natuur als het menselijk kunnen.”

Voor de expositie in de raadzaal heeft ze gekozen voor schilderijen met landschappen en bossen. Beneden in de hal hangen enkele inkt- en waterverfschilderingen.

Hennie PoetsmaHebbr Art
Hebbr Art bestaat sinds 2010. Hennie heeft vanaf het begin veel tijd en energie gestoken in het leren van diverse schilder- en illustratietechnieken. Bij Bruna Hartman in Zeewolde zijn kaarten van Hebbr Art te koop. Haar voorliefde voor bos en natuur is niet alleen terug te vinden in haar werk; een deel van de omzet doneert ze aan Trees for All, voor de aanplant van bomen in binnen- en buitenland. Meer informatie:  www.hebbr.art