Afbeelding
Foto: Google

College beantwoordt vragen van CU over defensieplannen kazerne

Gemeente

ZEEWOLDE - De fractie van ChristenUnie Zeewolde stelde op 30 januari ex. artikel 36 vragen aan het college van B en W Zeewolde over het plan van het Ministerie van Defensie over een mogelijke realisatie van een kazerne. Volgens de fractie zouden deze plannen verregaande consequenties hebben voor een 8-tal agrariërs. 

In antwoord op de vragen geeft het college aan regelmatig contact met de betrokken agrarische families te hebben en dat dit onder andere heeft geleid tot een gezamenlijke brief aan de staatssecretaris van defensie. Ook heeft burgemeester Gorter bij Defensie aangegeven dat het zeer belangrijk is dat Defensie en het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) de betrokken families snel duidelijkheid en perspectief gaat bieden. 

Omdat de mogelijke komst van een kazerne een initiatief is van het Ministerie van Defensie is volgens het college Defensie ook verantwoordelijk voor het informeren en betrekken van betrokkenen, inwoners en organisaties. Aangehaald wordt een brief van staatssectretaris Van der Maat d.d. 2 december waarin hij onder meer schrijft een participatieproces in te zullen richten. 

Het college geeft aan haar invloed uit te oefenen bij Defensie. “Samen met de provincie zullen wij onze kennis over de voorgenomen voorkeurslocatie inbrengen.”

Lees hier  de volledige vragen en antwoorden. 

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00