Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp
Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp Eigen foto

Tulpen Kunst Route met unieke audiotour

Ingezonden Instagram

DRONTEN - De organisatie van Tulpen Route Flevoland heeft zich in het kader van haar tienjarig bestaan geen enkele moeite bespaard om er iets bijzonders van te maken. Naast de gebruikelijke fraaie auto, fiets en wandelroutes werd er een vierde route in het leven geroepen: de Tulpen Kunst Route.

Zaterdag jl. vond de officiële aftrap plaats in het Stadscentrum SuyderSee door de onthulling van het JunkArt kunstwerk ‘Tulp’ op het Havenplein. Deze reusachtige tulp is van de hand van Patrick Visser en geheel vervaardigd uit schroot.

Door het centrum is een rondgang uitgezet langs 39 deelnemende winkeliers, bij elk van hen is een kunstwerk, gerelateerd aan de tulp, te vinden.

De Tulpen Kunst Route is eenvoudig te volgen via een speciaal voor dit evenement ontworpen audiotour.

App downloaden

Om deze audiotour te gebruiken is de App ECHOES.xyz nodig. Deze is te vinden door de QR-code bij een van de kunstwerken te scannen.

De tour heeft geen vast begin- of eindpunt. Men kan dus ook in delen van de audiotour genieten. De audiotour hoeft maar één keer aangezet te worden, daarna beweegt het geluid met u mee.

Tijdens het gebruik is op de kaart zien waar u loopt, welke audio-velden er om u heen zijn en welke kunstwerken er in elk veld besproken worden.

De audiotour is een ware klankbelevenis en is vervaardigd door klankkunstenaar Remco de Kluizenaar. Natuurlijk wordt er ook de nodige informatie over het betrokken kunstwerk en de kunstenaar verstrekt.

De audiotour is beschikbaar t/m 5 mei 2024

Afbeelding
Hengelsporters van "Ons Stekkie" kwalificeren zich voor NK met twee titels Sport Instagram 20 mei, 09:19
Afbeelding
VV Zeewolde laat in kampioenswedstrijd geen spaan heel van Swift '64 Sport Instagram 19 mei, 15:37
Kleinkoor Caprice organiseert een open repetitie voor geïnteresseerde zangers
Open repetitie bij Kleinkoor Caprice Nieuws Ingezonden 18 mei, 21:25