Afbeelding
Foto: Stg Nationale Inbraakpreventie

Slagerij bezocht door dievengilde

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE – In de periode tussen 24 en 26 september is er ingebroken bij de slagerij in de Kerkstraat.

De ondernemer vond bij binnenkomst de deuren open, onder meer van de koeling, wat normaliter niet het geval is. Binnen bleken de glazen deuren eruit te liggen. Bij de inbraak zijn geld en cadeaubonnen buitgemaakt. Er is aangifte gedaan. Politie doet verder onderzoek.

Meerdere inbraken 

In de afgelopen twee weken zijn er meerdere inbraken geweest in Zeewolde. Miklós Coumou van Politie Zeewolde meldde dat in de nacht van 19 september een tankstation aan de Gooiseweg doelwit was van inbrekers. Dit was te zien op bewakingscamera’s. Een raam werd ingeslagen en een rolluik geforceerd. Bij aankomst waren de daders gevlogen. De dieven hadden het voorzien op sigaretten en geld. De geldla was echter leeg. Wel zijn er sigaretten meegenomen. Er is aangifte gedaan. Politie doet onderzoek.

In een woning aan het Havikskruid hebben inbrekers tussen 15 en 19 september zich met een koevoet toegang verschaft via de achterzijde. De bewoners, die weg waren, troffen bij thuiskomst de woning overhoop gehaald aan. Uit de kluis bleken sieraden en geld meegenomen. Forensische opsporing werd in kennis gesteld. De zaak is in onderzoek.

Op de Zilverschoon werden op 28 september rond 3.45 uur twee woningen bezocht door inbrekers. In één woning is het gelukt binnen te komen door een kei door een raam te gooien. De bewoner werd door het ongenode bezoek in zijn slaap gestoord. Door geroep is de inbreker er snel vandoor gegaan. Bij een tweede woning stond de achterdeur open maar zijn er geen goederen weggenomen. Er is aangifte gedaan. De zaak is in onderzoek.

Ook het verdeelstation aan de Bloesemlaan moest het ontgelden. Dieven hebben daar in de nachtelijke uren van 27 september de deur opengebroken, waarschijnlijk met de bedoeling om koper te stelen. Deze diefstal is niet zonder gevaar. Twee stroomkabels, hier stond geen stroom op, werden helemaal doorgezaagd. Een derde kabel, met daarop 20.000 Volt raakte beschadigd. Bij het verdeelstation werden breekvoorwerpen aangetroffen. Liander heeft aangifte gedaan. Zij geeft aan dat de inbreker zeer waarschijnlijk brandwonden aan de inbraak heeft overgehouden.

De politie vraagt mensen die mogelijk iets verdachts hebben gezien rondom genoemde inbraken om dit te melden via 0900 – 8844 of Meld misdaad anoniem 0800 – 7000.

!