Afbeelding
Foto: Michel Zrour

Bestuur VV Zeewolde vindt ongeregeldheden van afgelopen zaterdag ‘totaal onacceptabel’

Sport

ZEEWOLDE - Het bestuur van VV Zeewolde onderzoekt het incident dat plaatsvond op het terras tijdens de wedstrijd VV Zeewolde – Advendo’57 van afgelopen zaterdag.

Tijdens dit incident raakten supporters van VVZ slaags met supporters van Advendo’57. “Diverse supporters van beide verenigingen lieten zich van hun slechtste kant zien”, schrijft het bestuur op de website van de voetbalvereniging. “Een situatie die we als bestuur totaal onacceptabel vinden. Iedereen moet zich bij VV Zeewolde veilig voelen.”

Het bestuur van VVZ betreurt het gebeurde in hoge mate. “Bijzonder jammer dat veel aandacht uit moest gaan naar dit incident, terwijl ons eerste elftal, een buitengewoon knappe prestatie heeft geleverd óp het veld. Een jonge selectie, die ondanks de nodige spanning en onervarenheid met een 3-0 overwinning een schitterend resultaat heeft neergezet.”

In de loop van de week zal het bestuur communiceren welke maatregelen worden getroffen voor de derde ronde van aanstaande zaterdag, waarbij Enter Vooruit wordt ontvangen. “Ons doel is daarbij massale, positieve ondersteuning te bieden aan ons eerste elftal dat dit meer dan verdiend. Dit alles op inclusieve en veilige wijze voor alle bezoekers.”

Het bestuur wil tot slot benadrukken dat sportiviteit en respect naar elkaar van iedereen op het sportpark wordt verwacht. “Bij VV Zeewolde is iedereen welkom, ongeacht zijn of haar achtergrond, huidskleur, geaardheid of welke andere vorm van onderscheid dan ook.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding