Zeewolde wint bij ‘s-Heerenbroek en staat vijf punten los

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – VV Zeewolde deed zaterdagmiddag uitstekende zaken in de top van de 3e klasse C district Oost. Zelf won de formatie van Carl Aventurin met 2-0 bij ’s-Heerenbroek, terwijl de beide concurrenten Zwart-Wit ’63 en ZAC onderling gelijkspeelden en daardoor op twee punten extra achterstand werden gezet. Zwart-Wit is in feite nog de enige ploeg die roet in het kampioenseten van VVZ zou kunnen gooien, maar staat inmiddels wel op vijf punten.

Voorsprong

VV Zeewolde, dat twee keer zoveel leden heeft als ’s-Heerenbroek inwoners, kwam zaterdagmiddag al heel gauw op voorsprong. Na een hoekschop te hebben gepakt bereikte doelman Martin van Barneveld (keurig van binnen de zestien…) in de vijfde minuut met een verre uittrap Karim Arzini. De vaak ongrijpbare aanvaller kreeg hierdoor de kans de ’s-Heerenbroeker goalie Rutger Plette te verschalken: 0-1. De thuisploeg (tot zaterdag achtste op de ranglijst) beet daarna enkele keren van zich af, maar ook VVZ legde een paar mooie aanvallen op de (echte) grasmat. Duidelijk was echter wel dat de polderjongens deze middag een fysiek sterke tegenstander hadden.

Wind tegen

Na rust ging ’s-Heerenbroek met de wind in de rug opportunistischer spelen en VVZ moest dan ook alle zeilen bijzetten om geen averij op te lopen. Halverwege de tweede helft gleed Jonas Katshima ongelukkig uit en leek de bal tegen zijn hand te krijgen. De scheidsrechter vond het echter geen strafschop, waarmee Zeewolde goed wegkwam. Even later kreeg de thuisploeg drie hoekschoppen op rij, maar deze bleven zonder resultaat. Het slot van de wedstrijd was voor Zeewolde. Eerst scoorde Collin van den Brink op aangeven van invaller Enno van Keulen, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de 85e minuut was het echter wel raak. Uit een soort één-tweetje tussen Arzini en Van Keulen, kwam de bal uiteindelijk weer bij laatstgenoemde terecht en die had geen moeite deze kans te verzilveren en daarmee de wedstrijd te beslissen: 0-2. Aventurins mannen pakten zodoende drie belangrijke punten. Naaste belager Zwart-Wit ’63 verspeelde er twee, door in Zwolle een 0-2 voorsprong weg te geven tegen nummer drie ZAC (2-2). VVZ gaat door dit alles de laatste vijf wedstrijden in met vijf punten voorsprong op Zwart-Wit. De komende twee wedstrijden kunnen mogelijk al beslissend zijn in de race naar het kampioenschap. Zeewolde ontvangt zaterdag 20 april ZAC, waarna op zaterdag 4 mei in Harderwijk de mogelijk allesbeslissende kraker tegen Zwart-Wit op het programma staat.