Milan Brüggemann werd zaterdag opnieuw Man of the Match.
Milan Brüggemann werd zaterdag opnieuw Man of the Match. Foto: Zeewolde Actueel

Zeewolde loopt ondanks gelijkspel punt verder uit

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – VV Zeewolde speelde zaterdagmiddag in de topper tegen het Zwolse ZAC gelijk met 1-1. Dat leverde twee verliespunten op, maar dat was er altijd nog één minder dan naaste concurrent Zwart-Wit ’63 dat met 1-0 onderuitging bij Dieze West. Met nog vier wedstrijden te spelen is de formatie van Carl Aventurin inmiddels zes punten ‘los’, heel belangrijk wordt daarom de rechtstreekse confrontatie met Zwart-Wit op zaterdag 4 mei in Harderwijk.

Veel balbezit

Het meeste balbezit in de eerste helft was zaterdagmiddag voor Zeewolde. Er waren leuke individuele acties te zien, maar richting doel van de tegenstander gebeurde er lange tijd vrij weinig. De gasten leken halverwege het eerste bedrijf heel even op voorsprong te komen. Assistent-scheidsrechter Henk Meijer zag echter heel goed dat een ZAC-speler vanuit buitenspelpositie een terugspringende bal achter Martin van Barneveld had gewerkt. De openingstreffer viel in de 31e minuut aan de andere kant was een heel mooie. De bij tijd en wijle ongrijpbare Karim Arzini kreeg de bal aan de linkerkant en speelde deze onmiddellijk door naar de bij de eerste paal volledig vrijstaande Collin van den Brink en die bedacht zich geen moment de trekker over te halen: 1-0. Zes minuten later was het evenwel ook al weer gelijk. De linker buitenspeler Wouter Pappot schoot vanaf links op doel. Van Barneveld stond helemaal op het verkeerde been en kon de gelijkmaker niet meer voorkomen: 1-1.

Paal en lat

De tweede helft was heel spectaculair. De thuisploeg miste drie opgelegde kansen, waarbij de bal twee keer van de lijn werd gehaald. Aan de andere kant mocht Zeewolde in de slotfase bepaald niet mopperen. Eerst schoten de gasten een vrije trap op de paal, later belandde een afstandsschot buiten bereik van Van Barneveld op de lat. Met de 1-1 kon iedereen dan ook uiteindelijk wel leven. Zaterdag 4 mei wordt heel belangrijk voor de VVZ. De polderboys moeten dan op bezoek bij de nummer twee, Zwart-Wit ’63. Bij winst zijn Aventurins mannen dan officieus reeds kampioen. Bij een gelijkspel zou het een week later ook kunnen gebeuren, dan staat in Zwolle de eveneens lastige uitwedstrijd tegen Dieze West op het programma.