Afbeelding
Foto: TP Solar

Kans op zon in Zeewolde: profiteer van lokaal opgewekte zonne-energie door deelname in Zonnepark Bloesemlaan.

Partnerbijdrages

ZEEWOLDE - Zonnepark Bloesemlaan in Zeewolde produceert sinds november 2022 duurzame zonne-energie. Inwoners van Zeewolde krijgen de kans om te participeren in het project door te investeren in de ‘ZonneDelen’.

Op een deel van de grond van een fruitteeltbedrijf heeft TPSolar Zonnepark Bloesemlaan gerealiseerd. “De appelbomen op het plangebied waren aan het einde van hun levensduur en het aanplanten van nieuwe boompjes zou een kostbare investering betekenen. Door strengere regelgeving en hevige concurrentie uit het buitenland was er geen toekomst meer in de appelteelt,” legt fruitteler Roy Gieling uit.

Het zonnepark bestaat uit 15.282 zonnepanelen. Samen leveren deze naar verwachting elk jaar bijna 9 miljoen kWh aan duurzame energie, goed voor het energieverbruik van ongeveer 2.900 huishoudens.

Met het plaatsen van bijenhotels en zaaien van bepaalde kruiden en mogelijke kweek van shiitake paddenstoelen onder de zonnepanelen wordt ingezet op het verhogen van de biodiversiteit en multifunctioneel ruimtegebruik.

TPSolar wil omwonenden de kans geven te investeren in dit project, zodat zij ook kunnen profiteren van de in dit zonnepark opgewekte stroom. Inwoners van gemeente Zeewolde krijgen voorrang bij de uitgifte van de ZonneDelen. Op het platform van ZonnepanelenDelen kunnen zij de eerste drie weken exclusief investeren. Mocht er daarna nog ruimte zijn tot het maximale doelbedrag, dan opent het project voor investeerders uit heel Nederland.

Investeren in dit zonnepark is ideaal voor huishoudens die zelf geen mogelijkheid hebben om zonnepanelen op het dak te plaatsen. En voor degenen die willen bijdragen aan, en profiteren van, lokaal geproduceerde duurzame energie. Meedoen kan al vanaf €25 en is mogelijk via www.zonnepanelendelen.nl/bloesemlaan

Dit is een partnerbijdrage van:
www.zonnepanelendelen.nl