Woonkamer
Woonkamer Foto: Aangeleverd

Praktische én sfeervolle meubelstukken voor in huis!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Ben je op zoek naar een manier om jouw interieur een andere sfeer te geven? Dan is nieuw meubilair vaak een goed idee. Met bijvoorbeeld een nieuwe tafel, bankstel of kast geef je de kamer meteen een nieuwe look. Ben je daarom benieuwd met welke meubels je jouw huis een make-over kunt geven? Lees dan gauw verder, want hieronder geven we je alvast inspiratie voor meubelstukken die niet alleen sfeervol zijn, maar ook praktisch!

Poef: zacht en handig krukje

Een poef lijkt op een lage, zachte kruk of een zitkussen zonder rugleuning of armleuningen. Het is relatief klein van formaat, dus je kunt hem makkelijk incorporeren in je interieur. Een poef kan dus dienen als decoratief accent en biedt extra zitplaatsen zonder veel ruimte in beslag te nemen. Ga bijvoorbeeld voor een beige poef. Deze past in vrijwel alle interieurstijlen door de neutrale kleur. Qua materiaal valt er ook veel te kiezen, want ga je bijvoorbeeld voor een teddy poef of een leren variant. 

Fauteuil: heerlijk wegzakken

Vind je de poef een beetje te klein, maar een bankstel weer te groot? Ga dan voor een fauteuil. Deze is groot genoeg om heerlijk op te relaxen, maar neemt niet zoveel ruimte in beslag in vergelijking met een bank. Een fauteuil is ook verkrijgbaar in veel stijlen, dus kies er vooral eentje uit die past bij jouw smaak. Wat dacht je bijvoorbeeld van leren fauteuils, fauteuils van fluwelen stof en industriële fauteuils? Leg er een bijpassend kussen en een dekentje bij en je hebt een plek gecreëerd waar je op ieder moment van de dag heerlijk in wilt wegzakken!

Salontafel: altijd handig

Een nieuwe salontafel kan ook echt het verschil maken in jouw interieur. Je kunt voor een groter tafeltje gaan waar je bijvoorbeeld ook bordspelletjes op kunt spelen, maar een klein bijzettafeltje voor naast je fauteuil is ook zeker mogelijk. Hier kun je dan bijvoorbeeld een kopje thee en een leesboek op zetten, wat natuurlijk naast mooi een heel handig is.

Boekenkast: voor boeken en andere spullen

Ben je gek op boeken, dan is een speciale boekenkast een onmisbaar item. Het is niet alleen handig om al je boeken netjes op te bergen, maar het staat ook nog eens leuk in je huis. Sorteer je boeken bijvoorbeeld op kleur en maak er het stralend middelpunt van. Qua stijl valt er ook veel te kiezen, want ga je bijvoorbeeld voor een strakke moderne kast, of juist een ouderwets houten kast? Heb je niet zoveel boeken om de hele kast te vullen, dan kun je natuurlijk ook andere leuke dingen zoals foto’s, planten of souvenirs erin kwijt. 

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 5 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 9 uur geleden