Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Volg een opleiding bij de Freestyle Academy!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Ben je altijd al gek op paarden geweest? Wil je je hier meer in verdiepen en er misschien zelfs je beroep van maken? Dan is een opleiding volgen aan de freestyle academy een goed idee. Als onderdeel van Aeres kun je hier namelijk sinds 2011 als aspirant-instructeur een opleiding volgen. Meer weten? Lees dan snel verder, want hieronder vertellen we je alles wat je wil weten over een opleiding volgen bij de Freestyle Academy!

Het ontstaan van de Freestyle Academy

Zoals we hierboven al zeiden, is Freestyle Academy een onderdeel van Aeres. Dit trainingscentrum in Barneveld is gespecialiseerd in opleidingen in de hippische sector. Het opleidingsinstituut heeft een terrein van 6,5 hectare groot met binnen- en buitenrijbanen. Je kunt hier allerlei opleidingen en cursussen volgen op hippisch gebied. De Freestyle Academy is gevestigd in Ruinerwold en is opgericht door echtpaar Emiel Voest en Chaja Kolthoff-Voest. Dit opleidingscentrum biedt opleidingen voor paardeninstructeurs en deze zijn erkend door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en Opleiding Ruiterfederatie Nederland (ORUN). 

Wat maakt de Freestyle Academy uniek?

Je kunt natuurlijk op meerdere plekken in Nederland een instructeur-opleiding doen, maar de Freestyle Academy onderscheidt zich van de rest. Je kunt de opleidingen namelijk uniek noemen, omdat je in het eerste jaar niet alleen alles leert over de omgang met paarden, maar ook een uitgebreide training krijgt in diverse technieken die je naast het dier kunt gebruiken. 

Welke opleidingen zijn er?

Er zijn verschillende opleidingen die je op de Freestyle Academy kunt volgen. Niveau 1 richt zich bijvoorbeeld op de zogeheten “Horsemanship”. Hier komen alle aspecten aan de orde die te maken hebben met trainingsvormen die je vanaf de grond doet. Hieronder vallen dus ook zaken als welzijn, gedrag en leerprincipes. Je ontwikkelt jouw eigen vaardigheden en leert natuurlijk ook hoe je lesgeeft in deze technieken, zodat je je eigen kennis weer kunt doorgeven als instructeur. Naast de opleiding Horsemanship Niveau 1 kun je ook andere opleidingen volgen bij de Freestyle Academy. Denk bijvoorbeeld aan loswerken of grondwerk. Sinds 2023 kun je trouwens op meerdere locaties in Nederland een opleiding bij de Freestyle Academy doen. De “hoofdlocatie” blijft in Ruinerwold, maar op de Aeres-locatie in Kootwijkerbroek kun je nu dus ook een Freestyle Academy opleiding volgen bijvoorbeeld. Neem dus vooral een kijkje op de website en bezoek een open dag, zodat je een goed beeld krijgt van de interessante opleidingen die dit hippisch opleidingsinstituut te bieden heeft!

Afbeelding
Hengelsporters van "Ons Stekkie" kwalificeren zich voor NK met twee titels Sport Instagram 20 mei, 09:19
Afbeelding
VV Zeewolde laat in kampioenswedstrijd geen spaan heel van Swift '64 Sport Instagram 19 mei, 15:37
Kleinkoor Caprice organiseert een open repetitie voor geïnteresseerde zangers
Open repetitie bij Kleinkoor Caprice Nieuws Ingezonden 18 mei, 21:25