Voorbeeld festival
Voorbeeld festival A. Esteve

Diverse gelijktijdige activiteiten op Scouting Landgoed moet kunnen volgens college van B en W

Gemeente

ZEEWOLDE - Het college van B en W wist van de komst van het Graceland XL Festival op 20 en 21 augustus naar Scoutinglandgoed Zeewolde. In antwoord op de ex art. 36 vragen door Leefbaar Zeewolde laat zij weten dat er een omgevingsvergunning is verleend op 13 juli voor het tijdelijk afwijken van het bestemmingsplan aan Scoutinglandgoed BV en dat er een evenementenvergunning op 19 juli is verleend aan Stichting Graceland Festival.

Volgens het B en W voldoet het festival aan alle ‘thans geldende’ voorwaarden. “Zo is de aanvraag getoetst op de openbare orde en veiligheid, de volksgezondheid en de bescherming van het milieu”, geeft zij aan.
Ook voor wat betreft de mate van geluidsproductie zijn volgens het college voorwaarden opgenomen in de evenementenvergunning. Om mogelijke geluidsoverlast te voorkomen zitten er voor de vergunninghouder in de omgevingsvergunning ook acties vast. Zo worden er onder meer geluidsmetingen gedaan bij het scoutinglandgoed.

Naast het Graceland Festival is in een overlappende periode (16 juli tot en met 31 augustus) ook Camping de Wereld neergestreken op het scoutingterrein. College van B en W vindt dat dit moet kunnen: “Wij zijn van mening dat het terrein voldoende groot is om meerdere activiteiten tegelijkertijd te houden op het Scouting Landgoed.” Dat deze niet-scouting gerelateerde activiteiten kunnen plaatsvinden op het Scouting Landgoed kan omdat het college van B en W naast een evenementenvergunning tevens een omgevingsvergunning heeft verleend om af te wijken van het bestemmingsplan. “Hierbij heeft een planologische toetsing plaatsgevonden”, licht het college toe en verduidelijkt: “het geldende bestemmingsplan ter plaatse biedt de mogelijkheid voor kamperen (natuurcamping) en grootschalige scoutingsevenementen.”

Lees hier om de hele reactie van het college van B en W te lezen.

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00